Matematik

Bestem sidelængder vha kvadratsætning

13. maj 2009 af stray (Slettet)

Hej alle ; )

Jeg har brug for en matematikkyndig person der kan forklare  hvordan man skal gribe en opgave som nedenstående an.

I et rektangel er den lange side 3cm længere end den korte.
Arealet af rektanglet er 40cm2.

 

Jeg har forsøgt, men jeg kan ikke få det til at passe med arealet.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2009 af Armina (Slettet)

Heej
Du har jo de to sidder som er 3 cm længere end de to korte sider. Prøv dig frem med talene og få det til at passe med arealet.
Arelaet: L gange B

Skriv hvis jeg skal forklarer det anderledes:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af Einsteinette (Slettet)

Jeg forstår umiddelbart ikke, hvad en kvadratsætning har med dette at gøre.

Du har en side x, og en anden side x+3, hvor produktet af disse skal give 40. Det er jo 5 og 8 :)


Svar #3
13. maj 2009 af stray (Slettet)

ja, men kan bare ikke få det til at blive 5 og 8 ; )

Det er lidt mærkeligt...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af kieslich (Slettet)

L*B = areal  <=>  (x+3)*x = 40  <=>  x2 + 3x - 40 = 0       d = 169       x = (-b±√d)/(2a) = (-3±13)/(2*1) = 5 eller -8,   så B = x = 3 og L = x+3 = 8


Skriv et svar til: Bestem sidelængder vha kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.