Fysik

Elektrisk strøm og spænding.

30. november 2004 af Misser (Slettet)
Hej jeg kunne godt bruge idt hjælp til de her tre opgaver...

En laboratoriestrømforsyning kan højst afgive en strøm på 5,0 A. Spændingsforskellen mellem polerne kan varieres fra 0 til 24 V. Hvor stor en effekt kan strømforsyningen højst afgive? En pære er påtrykt (6V,30W). Det betyder, at pæren højst kan tåle 6 V, og at den så optager en effekt på 30 W. Kan strømforsyningen levere den nødvendige strøm?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

højeste effekt P=U*I 24 * 5 =120W

P = U*I --> I=P/U 30/6 = 5W

...og derfor kan strømforsyningen netop lige præcis levere den nødvendige strøm.

Forstår du?

Svar #2
30. november 2004 af Misser (Slettet)

Ja...det gør jeg! rigtig mange gange tak for din hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Pas på med enhederne! Der skal stå

I = P/U = 30W/6V = 5A

ikke noget med strømstyrker i Watt. Udregningen er ellers i orden.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

ja ok Singularity, dette er jo dog underforstået ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

nej undskyld, nu ser jeg fejlen. selvfølgelig...hmm, jeg sidder selv og tumler med noget fjederpotientiel energi, er det noget du har forstand på Singularity?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#5: Skriv bare opgaven i denne tråd, så skal jeg gerne forsøge at være behjælpelig med hints.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

jamen, opgaven er lidt grafisk tegnet også, det er lidt svært at forklare, men har du en mail? jeg har scannet den ind

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#7: Ja, send den blot til

[email protected]

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

det har jeg netop gjort nu

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#9: Modtaget. Jeg ser lige nærmere på det og sender efterfølgende en fil med kommentarer retur.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#9: Besvaret. Lad mig det lige vide, når du har modtaget det.

//Singularity

Skriv et svar til: Elektrisk strøm og spænding.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.