Almen studieforberedelse (AT)

Metoder i fysik og dansk?:S

13. maj 2009 af Mahia18 (Slettet)

Hej:)

Jeg ved der er mange oplæg omkring metoder, men vil godt være sikker, for ska op til eksamen i morgen

Nu har jeg om emnet Rejsen til månen af Jules Verne hvor jeg skal finde ud af om hans metoder er mulige og om han tror på projektet

I dansk går jeg ud fra at det er den hermeneutiske cirkel som metode jeg benytter mig af, men er der nogen der ved om vi skal skrive generelt om metoden eller kun om hvordan vi har brugt den?

er dette så forkert?

Fysik metoden:
Metodisk udspringer den naturvidenskabelige metode fra den positivistiske hypotetisk deduktive metode. Den positivistiske metode bygger alt sin viden på det man kan se eller på anden måde registrere med sine sanser (empirisk erkendelse), eller det man kan ræsonnere sig frem til på logisk vis. I dette tilfælde er det primært de logiske ræsonnementer der bruges, idet det er noget man ræsonnerer sig frem til, om hans metoder er realistiske, fordi man ikke kan teste dem reelt.
Den hypotetisk deduktive metode opstiller hypoteser, hvorefter der foretages en deduktiv slutning.
 

Dansk metode:
Hermeneutik: Læren om hvad fortolkning er, herunder hvordan vi metodisk bør gå frem for at opnå en god fortolkning. Den danskfaglige metode er den hermeneutiske cirkel.
Den hermeneutiske cirkel går ud på at man bliver nødt til at revidere sine tolkninger lige meget hvor mange gange man læser en bog eller hvor meget man læser om et bestemt emne, da der hele tiden vil dukke flere ting op omkring emnet. Man har en fordom - får ny erfaring om emnet – reviderer man tolkningen af emnet og sådan fortsætter det. Den der tolker, stiller spørgsmål til romanen og finder nogle svar, som skaber nye videregående spørgsmål osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af #M89# (Slettet)

Jeg går ud fra at du ønsker et svar med henblik på mundtlig AT-eksamen?

Altså... På min skole har vi fået at vide, at vi IKKE skal lave en direkte redegørelse af de valgte metoder, men at vi derimod skal VISE hvordan vi bruger dem til at komme frem til vores delkonklusioner. Det er også hvad der står på undervisningsministeriets hjemmeside.

Håber det kan bruges :)


Svar #2
13. maj 2009 af Mahia18 (Slettet)

okay tak, har du så nogen ideer til hvordan jeg gør det?:S så jeg kan ik bruge det ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af #M89# (Slettet)

Jo det kan du godt. Men hvad er dit dansk materiale? Er det et værk eller hvad?
Tror bedre jeg kan forklare hvis jeg ved det.. :)


Svar #4
13. maj 2009 af Mahia18 (Slettet)

det er jules verne rejsen til månen:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af #M89# (Slettet)

Nu kender jeg selvfølgelig ikke bogen, eller handlingen, men du kan jo sagtens analysere dele af handlingen som har størst relevans for dit emne. Hermeneutik er jo ikke nødvendigvis den omtalte "spiral", men handler jo også rigtig meget om at analysere, bruge introspektion, inddrage egne erfaringer eller oplevelser, og dermed sætte sig i andres sted og have empati for dem eller for deres handlinger osv. :)


Svar #6
13. maj 2009 af Mahia18 (Slettet)

ja jeg har også analyseret dens billedeplan og realplan for at finde ud af om han troede på projektet og tænkte at jeg så ku sige at jeg har brugt den hermeneutiske metode til at finde tolkningen? noget i den stil

og til fysik har jeg brugt formler til at bekræfte at hans metoder ikke holder, men er det så den induktive eller hypotetisk deduktiv metode jeg bruger der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2009 af #M89# (Slettet)

Altså ud fra din analyse af bogen kan du jo komme med din egen tolkning. Tolkningen af det du har analyseret i bogen kan de jo for så vidt ikke røre ved, da fortolkning er 100% subjektivt. Jeg ved ikke om det står 100% sort på hvidt i bogen, at han ikke troede på projektet, men hvis det ikke gjorde, er det jo bare op til at dig at analysere og fortolke dig frem til et svar. Det vigtigste er bare at du kan underbygge hvorfor du siger som du gør.  

Uuh, jeg må indrømme at jeg ikke er så godt hjemme i den naturvidenskablige metode. Men du har vel brugt den hypotetiskdeduktive metode, fordi du har opstillet en hypotese, og derefter be/afkræftet den på baggrund af dit resultat? Jeg er virkelig ikke sikker, desværre :/


Svar #8
13. maj 2009 af Mahia18 (Slettet)

okay tak:)


Skriv et svar til: Metoder i fysik og dansk?:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.