Generelt

Problemer med fremlæggelse

14. maj 2009 af The_Joker (Slettet)

Hellow Folkens

Jeg har et problem mht. at fremlægge. Jeg kan sagtens sidde og fortælle om det alene til det jeg skal fremlægge om, detaljeret og præcist, men så snart det er foran hele klassen ryster jeg i kroppen og får det dårligt, begynder at svede, bliver nervøs og føler en form for angst i kroppen. Lider jeg af en psykisk lidelse? Og hvad kan forebygge angst for at fremlægge for mange mennesker, for kan virkelig ikke forestille mig at noget kan hjælpe. Har virkelig prøvet at blive god til det, men det er som om, at intet kan stoppe angsten. Det er især når jeg kommer til at kigge folk i øjnene, at jeg bliver virkelig skrækslagen for at fremlægge og risikerer at stoppe op midt i det hele. Håber der er hjælp at hente.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2009 af Rixer (Slettet)

tro på digselv, slap af tag det roligt forstå det du siger til andre... stille og roligt.. bare UD med det væsentlige min ven... Ikke tænk på dig selv i fremlæggelsen eller karrakteren du får.. Du skal sige det er min opgave og det er mig der løser den.. Du kan ikke både komcentrer om din selvbevidsthed også fremlæggelsen gå til den !!


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2009 af lielie (Slettet)

jeg synes du skal til et kursus hvor man lærer hvordan man skal håndtere sådan situationer. angsten opstår fordi man ikke kender puplikummet så godt, og ikke stoler på dem. Jeg synes du skal træne dig til at kunne stole på din klassekamerater, og lærer dem bedre at kende.

At du bliver nervøs, når du isære kigger publikum i øjne, kan jeg bare sige, kig andre steder hen, og led bare som om du kigger i deres øjne. kig fx på deres pander, mund, over deres skuldre i stedet for.

Håber du bliver bedre til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2009 af Rixer (Slettet)

psykolog er en mulighed


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2009 af webnord (Slettet)

Opsøg din egen læge først. Han/hun kan hjælpe dig langt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. maj 2009 af Marie-lp (Slettet)

Jeg forstår godt dit problem. Da jeg gik i folkeskole besvimede jeg til min tyskeksamen, fordi jeg følte, at presset på mig var så stort. I dag går jeg i 3.g, og er blevet ret god til at gå til eksamen. Jeg kan prøve at give dig nogle råd.

1) Du skal fastholde det, man kalder "den positive tanke". Det går ud på, at du kun tænker på det gode ved din fremlæggelse. Der vil ske det, at dem der lytter til dig også vil virke positive - man får det igen, man udstråler.

2) Tænk på, hvad det ALLERVÆRSTE er, der kan ske, og prøv at øve dig i, hvad du vil gøre, hvis det sker. Det gør det selvfølgelig ikke, men tit handler angsten om, at man er bange for, at man ikke kan reagere, hvis der sker noget uventet. Ved at forberede dig på det scenarium kan du faktisk fjerne rigtig meget af din angst, fordi du pludselig er forberedt på det værste.

Jeg håber, det kan hjælpe dig. Som sagt har jeg selv haft meget store problemer, men ved at følge det her, har jeg lært at præsentere mine emner godt til eksamen :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. maj 2009 af fr09 (Slettet)

Prøv at støtte dig til stikord eller figur når du fremlægger, gerne på tavlen eller en overhead. Så står du heller ikke alene "deroppe" da publikum vil have fokus på dine overskrifter og figur, samtidig kan du skiftevis kigge på dem og tavlen. Husk man skal altid være nervøs, men ovenstående kan måske hjælpe dig med angsten. Det kan selvfølgelig også være en lidelse og så skal du søge professionel hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2013 af Jesscr (Slettet)

Har det på præcis samme måde, og skal fremlægge imorgen alene!
Lad være med at pille ved hår eller tøj, kig så meget op fra noterne som du kan, lav små kort hvor dine stikord står på så du ikke står med et stort stykke papir og lige over hovederne..
Tror muligvis det er noget angst, har det virkelig ligesom dig, men ved ikke hvad man kan gøre ved det.. :/

Skriv et svar til: Problemer med fremlæggelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.