Matematik

Facit til Mat A - Højere Handelseksamen 2006?

14. maj 2009 af arndray (Slettet)

Hej,

Er der nogen der har facit til dette eksamenssæt fra 2006?

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060616_type2opgave_hhx_05A2U_matA.ashx

Ville være meget taknemlig for resultaterne, da jeg gerne vil øve mig på dette sæt. Jeg skal op i Mat A skr. på tirsdag - også højere handelseksamen.

Tusind tak på forhånd!

Mvh. André


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Isomorphician

Tror det er mere sandsynligt du får svar, hvis du spørger om konkrete opgaver.


Svar #2
14. maj 2009 af arndray (Slettet)

Ok.

Jeg er ikke så erfaren bruger herinde, men det kunne være rart med en besvarelse, hvis en person alligevel lå inde med en.

Men tak for dit tip.

Jeg vil lige lave alle opgaverne og så vende tilbage, hvis der er nogen jeg specielt er i tvivl om.

Tak!

P.S.: En komplet facitliste modtages dog stadig MEGET gerne! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af badooo (Slettet)

Jeg kan tage dem uden hjælpemidler hurtigt:

1) a.
(x+4)*e^x = 0

Nulreglen: (x+4) = 0 <=> x=-4
e^x = 0 har ingen løsning.

b.
ln(e^4x) + 2 = 6
Ved anvendelse af logaritmeregler fås:
4x*ln(e) + 2 = 6 , og den naturlige logaritme til e = 1:
4x + 2 = 6 <=> x = 1

2)
Hvis pythagoras gælder i trekanten, så er trekanten retvinklet.
5^2 + 12^2 = 25+144 = 169 = 13^2 => trekanten er retvinklet.

3)
f(x) = 50.000*0.8^x

4)
skalarproduktet (prikproduktet om du vil):
2*-3 + 3*t = 0 <=> 3t = 6 <=> t = 2

5)
stamfunktionen til x^3 + x = 0.25x^4 + 0.5x^2
Integralet:
[0.25x^4 + 0.5x^2] fra 2 til 4 = 0.25*4^4 + 0.5*4^2 - 0.25*2^4 + 0.5*2^2 = 64+8-4-2 = 66

6)
a.
Vi indsætter g(x) på x's plads i f(x):
f(g(x)) = (x-1) + 1 = x = h(x)

b.
Vi kalder f(x) for y isolerer x i f(x):
y = x + 1 <=> x = y - 1. For at få den inverse funktion bytter vi y og x om. Dette er f^-1 (x):
f^-1 (x) = x - 1 = g(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af Isomorphician

4) t = -2


Skriv et svar til: Facit til Mat A - Højere Handelseksamen 2006?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.