Matematik

Hjælp udbedes til en eksponentiel funktion

01. december 2004 af Veeand (Slettet)
Hej.

Jeg har 2 spørgsmål og håber at nogen vil få en ubændig trang til at hjælpe.

Lysintensiteten (fx) er bestemt ved: f(x)=100*a^x, hvor x er dybden i meter. Hvad er a, når lysint. er 16 i 5 m. dybde?

Jeg har fået det til flg: a^5 -1 = 0,16 <=> 5. rod af 1,16 = 1,030.

Er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2004 af Alfa (Slettet)

Kigger lige på det, men ret mig lige hvis jeg ikke har forstået dig rigtig

Du har fået opgivet punktet (5,16)
Du har en b værdi på 100

Eftersom du kun har fået oplyst 1 punkt, vil jeg sætte det ind i ligningen og isolere a således:

f(x)=100*a^x
f(5): 16=100*a^5
100*a^5=16
a^5=16/100
a=5(rod)(16/100)
a=0,6931448432

Normalt vil man have oplyst a og et punkt, eller 2 punkter. Hvor man indsætter disse i liniens ligning.

Håber du kan bruge det!

Svar #2
01. december 2004 af Veeand (Slettet)

Tusind tusind tak. Nu har jeg helt styr på det.

Nu jeg har dig, ville jeg lige spørge om jeg har gang i det rigtige i det flg.:

"Beregn dybden, der svarer til en intensitet på 2.1" =

2,1 = 100 * a^x og så udregning. Er det rigtigt stillet op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2004 af Alfa (Slettet)

Du har stillet det rigtigt op!
jeg går udfra at det er samme opgave, så du skal bare isolere X, så har du dybden!

Svar #4
01. december 2004 af Veeand (Slettet)

Så har jeg da fat i noget :)

Så havde jeg lige et sidste spg. til samme opgave.

"med hvor mange % aftager intensiteten i søen, når dybden vokser med 3 meter?"

skal jeg så sætte 3 på x's plads og trække 1 fra for at få procenten?

Skriv et svar til: Hjælp udbedes til en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.