Matematik

Rettelse af opgave bedes!

14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Bestem en ligning for linjen gennem punkterne A & B, når:

A(-3,-4) & B(-5,6)

a= 6-(-4) / -5-(-3) = 10/-2 = -5

b = -4*(-5)*(-3) = -60

Så ligningen kommer til at hedde: y= -5x-60???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, der er en fejl i formlen for b

b = -4-(-5)*(-3) = -4-15 = -19 


Svar #2
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Godt du sagde det! :)

så ligningen vil i princippet hedde: y= -5x-19 :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Jeg får det umiddelbart til y=-5x-19 ?

(Minus gange minus giver plus, skal du huske, når du skal beregne b) Gør det, at du sætter de kendte størrelser ind i ligningen y=ax+b efter du har fundet a.

Du får: -4=-5*-3+b - og så isoler b ! Det giver - 19 :)
 


Svar #5
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ny opgave:

A(-1,5) & B(4,-10)

a = -10-5 / 4-(-1) = -15/5 = -3x

b = 5-(-3)*(-1) = 5-4 = 1

SVAR: y=-3x+1 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Ja, præcis .. I har fundet ud af det ! Jeg er bare langsom ;)


Svar #7
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

HOV! y= -3x-1


Svar #8
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

#6
 

Så kan du muligvis kigge på min nye opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Den hedder y=-3x+8 ! Du laver fejl i formlen til b :) Bare sæt ind ganske enkelt i den generelle ligning :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Hov , nu er det mig .. y=-3x+2 ;)


Svar #11
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

hmm ^.^

b = 5-(-3)*(-1) = 5-4 = 1

Ganger man ikke først ()'erne ud?


Svar #12
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

nu 2 hehe? hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Forstår du ? Havde ikke lige set, at der var minus foran 1 - derfor fejlen :) !


Svar #14
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ja, jeg er med! Hvordan får du det til 2?


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Okay, du skal indsætte i formlen y=ax+b, når du har fundet a - og det har du gjort ganske rigtigt .. Så får du ..

5=-3*-1+b
5=3+b
Isoler b: 5-3=b - altså b=2


Svar #16
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg vil ikke mene, at man skal ''isolere'' b, men blot regne det ud... (...) nu er jeg i tvivl :s


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. maj 2009 af badooo (Slettet)

Du skal isolere b.. Som DiePrinzessin siger.


Svar #18
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

okay okay, så gør jeg det! Selvom jeg har lært det på en anden måde...


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Du kan også beregne via formlen b=y1-ax1, da bliver det: b=5-(-3*-1)  ... Altså stadig b=2 :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. maj 2009 af DiePrinzessin (Slettet)

Det er nok det du har lært :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.