Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp med AT

15. maj 2009 af horsegarden (Slettet)

Hej

Jeg skal snart til og op til eksamen i AT, og jeg er kommet i tvilv om hvad Metode er ?
Håber der er en der kan forklare mig hvad det er...

På forhånd tak for hjælpen

mvh. Nikolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af Mette-metto (Slettet)

hej nikolaj :)

jeg var oppe til AT i går, og metode er egentlig nare hvad du har gjort - man kan forsøge at sætte ord på metoderne - for eksempel kvalitativ metode og sådan. men ellers er det bare vigtigt at filosofere over, hvorfor man har gjort de valg, som man har!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2009 af -Djane (Slettet)

Din skole må da have fortalt dig, hvad metode er!

Der er naturvidenskabelig metode - HVORDAN man undersøger et naturvidenskabeligt fænomen (håndgribeligt)

Samfundsfaglig metode - alt efter hvad din tilgangsvinkel til en given problemstilling er? herunder:
Samundsfag søger at finde mønstre, tendenser i samfundet og omkring mennesket. Vidensindsamling eller dataindsamling er derfor metode.
Herunder hører KVANTITATIV metode - statistikker eller tabeller, der er lavede over en større folkemændge - fx dem du finder i samfundsstatistik eller fra det økonomiske råd osv.
KVALITATIV metode er også ind form for data indsamling, men denne er dybdegående, og kan derfor ikke repræsentere en given samfundstendens - denne foregår normalt som interviews - stor og kompliceret tekstmængde/information, der så skal analuyseres for at finde en "tendens!"

Humaniora: Hermeneutik - analyse og fortolkning. Læren om, hvorfor mennesket agerer som det gør - hvad der ligger til grund for menneskets handlinger er det humaniora beskræftiger sig med.

I modsætning til det naturvidenskabelige fakultet, der kun påviser, hvad der sker og hvorfor det sker i den fysiske verden.
Humaniora er mere den psykiske, og samfundsfag overlapper dem begge - dog med stræbenn efter at være som naturvidenskaben.
 

Kan du  ikke fortælle hvad din problemstilling er - så er det nemmere at forklare, hvilken metode du skal bruge..

Mvh Diana


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af Pain Pwnage (Slettet)

Hej :) jeg læste lige dette indlæg igennem :)

Jeg er også total forvirret mht. Metoden. Fatter simpelthen ikke meningen med det. Det giver mening hvis man skulle skrive om fagets metoder, men at skrive om de metoder man selv har andvendt synes jeg er meningsløst...

Stort set alle læser da en masse stof i lærebøger osv. for derefter at skrive det ned.

Men nu har jeg valgt emnet: Luftskibe - Hindenbrug ulykken

Fagene: Fysik B og Historie A

Det jeg har gjort er at jeg har læst to forholdsvis lange afsnit i to lærebøger om luftskibe, fysikken bag, og selve Hindenburg ulykken. Samtidig har jeg set en video af ulykken og list andet gøgl.

Kan du evt. give et bud på hvad jeg skal sige i metode ?

(Jeg har afleveret synopsis for nogle måneder siden)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af Pain Pwnage (Slettet)

Du kan lige se havd jeg har skrevet i metode:

Af metoder med hensyn til fysikken bag luftskibe, er det selvfølgelig relevant at nævne den naturvidenskabelige metode. Fysikken bag luftskibe som jo omhandler lidt gasfysik, tyngdekraften og Archimedes lov, er teorier og love som er blevet udviklet for flere hundrede år siden af store videnskabsmænd som Galileo Galilei (1564-1642), Isaac Newton (1643-1727) og Archimedes. Den viden, som disse videnskabsmænd har tillagt sig igennem arbejde med den hypotetisk-deduktive metode, er et vigtigt grundlag for at forstå fysikken bag luftskibe. Disse teorier og love er nedskrevet i lærebøger, som der er blevet anvendt i undersøgelsen. Ud fra teoretisk viden er der desuden blevet foretaget et regneeksempel på luftskibe.
Historisk set er selve Hindenburg-ulykken blevet undersøgt, både i form af den teoretiske viden man har om ulykken men også i form af to kilder, den ene en journalist ombord på Hindenburg, den anden et øjenvidne i lufthavnen i New Jersey. Med den kildekritiske metode i baghovedet, er disse kilder selvfølgelig inddraget i opgaven. Desuden er Herbert Morrisons optagelse af ulykken set.
 


Svar #5
15. maj 2009 af horsegarden (Slettet)

Hvis det kan hjælpe så lyder min problemformulering således:

Vi vil redegøre for bilens historiske udvikling og se på hvad de fremtidige muligheder kan bringe, med henblik på hydrogen- og el-bilen.
Undersøge artiklerne:
Artikel – The Economics of Henry Ford May Be Passé af David Leonhardt
Artikel – Batterier der batter af Lars Henrik Aagaard og Pauli Andersen

Med henblik på at vurdere:
Hvor stor en betydning Henry Ford havde for bilens fremtid, hvor jeg ser på betydningen af fordisme opfindelsen af samlebåndet. Jeg vurdere også hvilke problemer og fordele der kan være ved at bruge ny teknologi og hvordan bilindustrien er i dag.
 

Fagene er Fysik A og Historie A

mvh. nikolaj


Skriv et svar til: Hjælp med AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.