Matematik
1.g Opgave 1049
06. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
En som gider give mig et hint til at fixe denne opgave, det er i den grønne 1.g´s matematik opgavebog... på forhånd tak
Du kunne måske beskrive hvad den går ud på og hvad dit konkrete problem er, ellers er det svært at hjælpe dig !
Svar #3
06. februar 2005 af Atky (Slettet)
hmm sidder her med det problem at jeg ikke kan finde ud af denne opgave kan nogen hjælpe mig?
af en rektangulær metalplade på 40*50cm2 ,skal der laves en kasse ved at bukke en del om ti sider, mens enderne, der laves af træ, er uden betydning i denne sammenhæng. Hvor stort et stykke skal bukkes om, når kassens rumfang skal være så stort som muligt?
fatter den ikke :( nogle
af en rektangulær metalplade på 40*50cm2 ,skal der laves en kasse ved at bukke en del om ti sider, mens enderne, der laves af træ, er uden betydning i denne sammenhæng. Hvor stort et stykke skal bukkes om, når kassens rumfang skal være så stort som muligt?
fatter den ikke :( nogle
Svar #4
06. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
Kassens rumfang er givet ved længde*bredde*højde. Længden på 50 cm er konstant, så vi skal blot finde bredden som en funktion af højden, som jo er vores uafhængige variabel. Hver gang vi forøger h med 1, gør vi b 2 mindre, da vi jo har 2 sider på kassen. Derfor er
b = 40-2h
Dette kan vi så sætte ind i formlen for rumfang:
V = 50*h*(40-2h)
= 100h^2-2000h
Og når du ved at den formel udtrykker kassens rumfang, burde det være til at gennemskue hvordan man finder det maksimale rumfang. :)
b = 40-2h
Dette kan vi så sætte ind i formlen for rumfang:
V = 50*h*(40-2h)
= 100h^2-2000h
Og når du ved at den formel udtrykker kassens rumfang, burde det være til at gennemskue hvordan man finder det maksimale rumfang. :)
Skriv et svar til: 1.g Opgave 1049
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
