Matematik

er det her en andengrads ligning?

17. maj 2009 af poppen (Slettet)

er det her en andengrads ligning eller hvad er det?

(x + 1) (x - 1) (x^2 + 1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af biqqu (Slettet)

den sidste parentes er. Du skal anvende nulreglen:

(x+1) .. hvad skal x være for at det skal give 0? = -1

(x-1)... x=?? prøv selv


Svar #2
17. maj 2009 af poppen (Slettet)

(x - 1) ...x = 1

(x^2 + 1) ..x = den kan jeg ikke :S

men for at det skal være en andengrads ligning SKAL det så være: ax^2 +bx + c = 0???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2009 af yalik666 (Slettet)

 Andengradsligning skal have formen ax^2 +bx + c = 0, men det kan ske at a er lig med 0, og ligningen får formen bx+c=0.... så det er stadig andengradligning med kun en rod.


Svar #4
17. maj 2009 af poppen (Slettet)

okay så hvis der står: bx + c = 0

så regner man med det samme at a = 0

og er det kun a der kan være 0 i en andengrads ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Nej det er ikke en andengradsligning, det er en fjerdegradsligning.

Der kan have op til 4 løsninger

(x + 1) (x - 1) (x^2 + 1) = 0

x+1=0 ⇒ x=-1

x-1=0 ⇒ x=1

x2+1=0 ⇒ x2=-1 hvilket ekke er muligt

Der er altså kun 2 løsninger x=1 og x=-1


Svar #6
17. maj 2009 af poppen (Slettet)

hvis man får en opgave som denne:

Et andengradspolynomium er givet ved:  f ( x ) = 2x^2 - 8x + 6


Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.

skal den løses som en andegrads ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2009 af Sgitte (Slettet)

Nej, du skal bruge formlen til at finde d
d= b^2-4ac

og derefter finde toppunktet vha. formlen

(-b/2a ,-d/4a)


Skriv et svar til: er det her en andengrads ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.