Matematik

HASTER SANDSYNLIGHED 6 KLASSE

17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Opgaven: 16 røde felter - 16 hvide felter

De hvide felter starter sådan

2, 11, 4, 16, 3, 10, 21, 31, 19, 18, 16, 14, 8, 1, 12.

Hvad er sandsynligheden for at lykkehjulet stopper ved et

A: Rødt felt ?

B: ulige felt

C. 3 ?

Mia spiller på tallene i 2 tabellen, og Peter spiller på de røde felter.

D: Hvem af de to har størst sandsynlighed for at vinde ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af c_aastrup

Hmmm.

Du skriver, at hvide felter rundt på hjulet er: 2, 11, 4, 16, 3, 10, 21, 31, 19, 18, 16, 14, 8, 1, 12.

Det er jo kun 15 tal, så der magler et.

Og hvad med de røde? Står der tal på dem?

Idéen med al sandsynlighedsregning når hvert udfald er lige sandsynligt er at kigge på

Det samlede antal felter er 32. Når vi skriver sandsynlighed af et eller andet bruger vi P for at skrive det kort

A)

P( rødt felt ) = 16/32 = 1/2 = 0.5


Svar #2
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Undskyld det var nr 9 jeg manglede


Svar #3
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Og nej der står ikke tal på de røde


Svar #4
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Så duh mener at når man skal skrive i brøk er det hvor mange antal dernede ialt og hvor mange farvede deroppe


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af c_aastrup

Okey-dokey.

De ulige felter er  1, 3, 9, 11,19, 21, 31.

Det er 7 stk

B)

P( ulige ) = 7/32 = 0.21875

C) Der er kun et felt med "3" på

P( 3 ) = 1/16  = 0.0625

Kan du se metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2009 af c_aastrup

#4

Jep, hvor mange der har den rigtige farve, eller er ulige, eller der står tre på... det afhænger af hvad du skal regne.


Svar #7
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Ja,, Tusind taak, havde virkelig brug for hjælp.


Skriv et svar til: HASTER SANDSYNLIGHED 6 KLASSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.