Matematik
Areal i 3-kant, hjælp
02. december 2004 af
Kronvald (Slettet)
Trekanter plejer at være min paradedisciplin, men idag driller det.
Hjælp søges.
I 3-kant ABC er vinkel a = 39 og /AC/ = 12
Arealet = 30.
Beregn /BC/
Jeg ved jo godt at jeg skal bruge formlen om 3-kanters areal.
Areal = ½ BC * SinA
Nogen der vil hjælpe mig, for mine beregninger er helt forkerte...
På forhånd tak
Jane
Hjælp søges.
I 3-kant ABC er vinkel a = 39 og /AC/ = 12
Arealet = 30.
Beregn /BC/
Jeg ved jo godt at jeg skal bruge formlen om 3-kanters areal.
Areal = ½ BC * SinA
Nogen der vil hjælpe mig, for mine beregninger er helt forkerte...
På forhånd tak
Jane
Svar #2
02. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#0,1: Pas på! Det der går galt!
Sider i plane trekanter betegnes med små bogstaver (a,b,c) netop for at undgå forveksling med vinkelspidserne.
Det er siden |BC|=a, der spørges efter. Siden |AC|=b er oplyst i forvejen! Man må gå en lille omvej. Brug fx, at trekantens areal T er
T = (1/2)*b*c*sin(A)
til at bestemme c=|AB|. Dernæst kan a=|BC| findes af cosinusrelationen,
a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)
idet b,c og A er kendt.
//Singularity
Sider i plane trekanter betegnes med små bogstaver (a,b,c) netop for at undgå forveksling med vinkelspidserne.
Det er siden |BC|=a, der spørges efter. Siden |AC|=b er oplyst i forvejen! Man må gå en lille omvej. Brug fx, at trekantens areal T er
T = (1/2)*b*c*sin(A)
til at bestemme c=|AB|. Dernæst kan a=|BC| findes af cosinusrelationen,
a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cos(A)
idet b,c og A er kendt.
//Singularity
Svar #3
02. december 2004 af Peden (Slettet)
Tak, jeg troede ellers jeg havde regnet det ud, lavet tegninger og alt muligt :)
Jeg vil tilbage til mine spændings tensorer så .
Jeg vil tilbage til mine spændings tensorer så .
Svar #5
02. december 2004 af Peden (Slettet)
Pas på, ellers så sender jeg dig nogen opgaver, så skal du fandme se statisk ubestemthed, og underlige konstruktioner ;)
Skriv et svar til: Areal i 3-kant, hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
