Fysik

Elektrisk kredsløb

19. maj 2009 af SMA45 (Slettet)

 Hej. Nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver? Gerne med at sige hvilke formler jeg skal bruge.

1. Beregn strømstyrken for en 60W pære til 230V og dernæst pærens resistans.


2. Til sammenligning har en tilfældig 20 km lang ledning en samlet resistans på 1,6 ohm. Gennem denne skal der transporteres en effekt på 10 MW og spændingsforskellen vil være 6000 V. Hvad bliver så strømstyrken og dernæst den tabte effekt? Sammenlign dette med den oprindelige effekt på 10 MW - hvor mange procent er gået tabt?
Hvad sker der med regnestykket, hvis spændingen hæves til 60.000 V?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2009 af kleif

1. P=U*I og U=R*I
 

2. Samme formler, når du har fundet strømstyrken, kan den tabte effekt beregnes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

...kan den tabte effekt beregnes
som
Ptab = R*I2 = U2/R
 


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.