Matematik

Hjælp til matematik!

20. maj 2009 af B-2605 (Slettet)

Hej, Jeg håber i kan hjælp mig. Jeg skal til en optagelseprøve ( om matematik ) her på mandag, og jeg har det lidt svært med brøker og ligninger. Så hvis i kunne vise hvordan man regnede de her ligninger og brøker ud, vil jeg bliv RIGTIG glad!  

Ligninger: 

 1.         3x + 8 = 2       

  2.        6x - 8 = 16      

  3.        8x + 1 = 3x - 49     

  4.        3(x-2) = 2(x-5)  

Brøker: 

 1.         2 "gange" 2/3.del = 

  2.        6 "gange" 1/5.del =

  3.       1/4 + 2/3 =

  4.      5/9 - 4/24


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

1.
3x + 8 = 2            subtraher 8 på begge sider

3x = 2 - 8 = -6      divider med 3 på begge sider

x = -2
 


Svar #2
21. maj 2009 af B-2605 (Slettet)

Tusind tak! Men hvordan kan man regne dem her ud ?      40 + 3(x - 9) = 55       &     5(x + 8) - 3(6x - 1) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2009 af emma.efrich (Slettet)

Du skal hæve parentesen, sådan set det samme som ovenfor

40 + 3(x-9) = 55    træk 40 fra på begge sider

3(x-9) = 15   divider med 3 på begge sider

x-9 = 5    plus med 9 på begge sider

x = 14


Svar #4
21. maj 2009 af B-2605 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.  Men gøre man så det samme her?   3(4x-5)-3x=30   Og vil i være søde og vise hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af mathon

3(4x-5) -3x = 30                 divider med 3 på begge sider

(4x-5) - x = 10                   parentesen hæves

4x - 5 - x = 10                   reducer

3x - 5 = 10                        adder 5 på begge sider

3x = 15                             divider med 3 på begge sider

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2009 af mathon

3. 1/4 + 2/3 = 3/12  +  8/12  =  11/12

4. 5/9 - 4/24  =  5/9 - 1/6  =  10/18  -  3/18  =  7/18


Svar #7
22. maj 2009 af B-2605 (Slettet)

Tak for hjælpen. I den her ligning 3(x-2) +4 (2x-1) = 12    er det så ikke mening at man først regner parenteserne ud ? ( kunne i vise hvordan ) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2009 af mathon

3(x-2) + 4(2x-1) = 12                multiplicer ind i parenteser

(3x-6) + (8x-4) = 12                  hæv plus-parenteserne

3x - 6 + 8x - 4 = 12                   reducer

11x -10 = 12                            adder 10

11x = 22                                  divider med 11

x = 2


Svar #9
23. maj 2009 af B-2605 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.  Men kan i ikke være søde og hjælpe mig med også den her?

5 (3+2x) -2 (6+x) = 27


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.