Matematik

Rumgeometri

20. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg har planens ligning:

1,125z-2,55y=0

Så siges det, at anden plan, der er parallel med ovenstående plan, går gennem nedenstående punkter:

E(1,2:0,7:0,68)

og et punkt ved navn G og F (ingen af dem er opgiveet...)

Så siges det, at jeg skal finde koordinaterne til punktet F.

Hvordan kan dette så lige gøres?

Billedet af figuren er her:

http://peecee.dk/upload/view/171294

MAnge tak:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2009 af mathon

den søgte plan β har - som ovenstående plan α - normalvektor

n = [0;-2.55;1.125] og går gennem E(1.2;0.7;0.68)
og kan derfor beskrives

β: {P(x;y;x)| n * EP = 0}        (fed = vektor)

[0,-2.55,1.125]*[x-1.2,y-0.7,z-0.68] = 0

-2.55*(y-0.7) + 1.125(z-0.68) = 0

β: -2.55y + 1.125z + 1.02 = 0


 


Svar #2
21. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hej mathon

Hvordan finder jeg så punktet F?

Er der mulgihed for, at du vil uddybe trinene (bare sådan lidt kort, for er noget langsom i optrækket)?

mvh Petrozza


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.