Matematik

Bestem ligning, der går vinkelret på en anden ligning

22. maj 2009 af Mortenklas (Slettet)

En linje L: y = x – 2*PI

Denne ligning er vinkeltret på en linje M, og på linjen M ligger punktet (100,-101)

Bestem liniens ligning for M.
 

Håber der er nogen der kan hjælpe mig  :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
22. maj 2009 af keg (Slettet)

Hej du,

når linierne skal stå vinkelret på hinanden, skal  produktet a deres stigningstal give -1, altså,

Stigningstal for L  er 1, så må stigningstalllet for M være -1, da 1*(-1)= -1

derefter indsættes punktet i den generelle ligning for en ret linie: y=ax +b for at finde b, da vi kender y,a og x.    

    -101=-1 *100 +b <=> b=-1, som vi indsætter i den generelle ligning

    y=-x -1

mvh. keg


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2009 af Pettson

Mine matematikkundskaber er så 'rustne', at jeg ikke kan vurdere det faglige indhold af keg's svar.

Men jeg forstår simpelthen ikke, at nogen har givet svaret vurderingen 'Spam'!

Matematik er en eksakt videnskab.
Hvis svaret er forkert eller begrundelsen mangelfuld, ville en konstruktiv reaktion være at fremlægge det korrekte svar / den komplette begrundelse. Vurderingen kunne da evt. være 'Ikke brugbart'.
Hvis man ikke forstår svaret, ville en konstruktiv reaktion være at stille opklarende spørgsmål (gælder både den oprindelige spørger og alle andre). Vurderingen måtte i så fald vente.

Kan man tillade sig - anonymt og uden begrundelse - at klikke på 'Spam'?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

#2, kegs svar er oven i købet korrekt.


Svar #4
23. maj 2009 af Mortenklas (Slettet)

mange tak :)

Men, kan ikke lige få de to linjers skæringspunkt til at passe? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2009 af keg (Slettet)

Hej igen,

jeg får facit til (x,y)= (2,64;-3,64), sæt ligninger lig med hinanden, find x og indsæt denne i en af ligninger.

jeg har sat 2π= 6,28, vel vidende at det ikke er den exakte værdi

mvh. keg


Svar #6
23. maj 2009 af Mortenklas (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem ligning, der går vinkelret på en anden ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.