Fysik

Bevægelse

23. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

Hej Alle

'jeg har lige et par spørgsmål omkring bevægelse

1 en uelastisk blok som vejer 10 kg falder fra 1 meters højde ned på et uelastisk gulv hvad kraft rammer den jorden med (vis mig formlen også) se bort fra luftmodstand

2 en bil køre ind i en mur bilen vejer 100kg ( ja det er ikk rat meget ) og køre med 50km/t  bremselængden er 1 meter hvor stor er kraften ( vis mig også formlen ) se bort fra luftmodstand

3 jeg vil gerne bede om de forskellige formler der er om det skrå kast

på forhånd tak patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Der er ikke behov for at vide højden, hvis det blot er kraften, man er interesseret i at kende - til gengæld lyder det mere som om, du skal bruge impulsen - men anyway, så er kraften blot den resulterende kraft på blokken.

2) burde du selv kunne klare (enorm lille bremselængde!)

3) Slå dem op i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af mathon

1)
F = m*g

2)
a = (v2 - vo2)/(2Δs)

F = m*a = m*(v2 - vo2)/(2Δs)

3)
se
http://peecee.dk/upload/view/171639


Svar #3
23. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

okay opgave 2 og 3 løst

det er ikke m*g jeg er ude efter det er hvad kraften er når den rammer jorden altså hvis man stillede en badevægt under blokken og man smed blokken fra 1 metershøjde hvad badevægten så stod på


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Det er to forskellige situationer: Uelastisk blok mod uelastisk gulv: kraften den rammer med er m*g. al energi omdannes til termisk energi.  Blok mod badevægt: elastisk stød. Energien påvirker badevægtens fjeder. For at kunne beregne hvad badevægten vil vise som max udslag (vil efter noget tid vise 10 kg), skal vi kende badevægtens fjederkonstant. 


Svar #5
23. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

badevægten er uelastisk


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Er badevægten uelastisk viser den 10kg.


Svar #7
23. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

og formlen er for max visning


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.