Matematik

alle potentielle funktioner gennem (1,1) ?

24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Går alle potentielle funktioner igennem punktet (1,1)

Også i dobbeltlogaritmisk papir?

Og hvorfor bliver en potentiel funktion til en ret linie i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Mener du potensfunktion?


Svar #2
24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

hov, ja det er det jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: De er af formen f(x) = b*x^a. Ved x=1 er f(1) = b, så de skærer alle punktet (1,b).

Prøv selv, om du via formen kan komme frem til, hvorfor en potensfunktion er en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af Diana_J (Slettet)

Normalt plotter man f(x) som funktion af x, men i et dobbellogaritmisk koordinatsystem plotter du log(f(x)) om funktion af log(x).

Forskriften for en ret linje er g(z) = c + d*z, hvor c og d er konstanter og z er en variabel. 

Da log(f(x)) = log(b*x^a) = log(b) + log(x^a) = log(b) + a*log(x) får du altså en ret linje, hvor log(b) og a er konstanter og log(x) er en variabel.


Skriv et svar til: alle potentielle funktioner gennem (1,1) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.