Matematik

spørgsmål. hjælp

25. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

der står i min bog, følgende

enhver linje har en ligning på formen ax+by+c=0 hvor tallene a og b ikke begge er nul. omvendt vil enhver ligning af formen ax+by+c=0 hvor ikke begge tal a og b er nul. vil være ligning for en linje med normalvektoren. (a,b)

det jeg ikke forstå er, der står jo det samme, men så står der omvendt??

hvad er det omvendte.??????
der står begge steder at når tallene a og b ikke begge er nul vil det være ligning for en linje.??????

håber der nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Der står først, at _hvis_ du har en ret linje, så har den en ligning på formen ax+by+c=0, hvor a og b ikke samtidigt er 0.

Bemærk, at dette udsagn ikke nødvendigvis betyder, at alle ligninger på formen ax+by+c=0 beskriver en ret linje. Med andre ord, der står kun, at hvis du har en ret linje, så findes der en eller anden ligning på formen ax+by+c=0, der beskriver linjen.

Omvendt får du så også at vide, at hvis du har en ligning på formen ax+by+c=0, hvor a og b ikke begge er 0, så beskriver denne ligning faktisk en ret linje. Så ikke nok med, at alle rette linjer har ligninger på den der form, men faktisk beskriver alle ligninger på den der form en ret linje.


Skriv et svar til: spørgsmål. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.