Matematik

en ligning

25. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

Løs diff.ligningen f’(t) = -0,12 * f(t), idet f(0)=20.

skal jeg bruge deSolve her: altså: desolve(t ' = -0,12 * t and y(0) = 20, x, t) ?

Omskriv løsningen til formen f(x) = b * ax ??

Hvor mange procent falder f(x) med, når x vokser med 1?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

bruge deSolve her: altså: desolve(y' = -0,12 * y and y(0) = 20, x,y) ?

Omskriv løsningen til formen f(x) = b * ax ??  den kommer ud på den form.

Hvor mange procent falder f(x) med, når x vokser med 1?   a = 1 + r    find r


 


Svar #2
25. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

jeg får

y = 20 * 0,89x  , så det er svar på omskriv løsningen til formen b * ax?

a = 1 + r

a - 1 = r ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

y = 20 * 0,89x  , så det er svar på omskriv løsningen til formen b * ax?  ja

a = 1 + r

a - 1 = r ?   så r = 0,89 - 1 =  -0,11  fald på 11%


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2009 af NejTilSvampe

 hvis du skal løse den i hånden så er det noget i retningen af 

dy/dx = -0,12*y

1/y dy = -0,12 dx 

ln|y| = -0,12x +k

y = c*e^-0,12x

20 = c*e^-0,12*0

c=20

y=20*(e^-0,12)^x = 20*0,887^x

0,887 - 1 = -11,3%

=)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ja, men hvordan laver du e^-0,12 = 0,887 i hånden ?? :)


Svar #6
25. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

tak for hjælpen, jeg har forstået det :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2009 af NejTilSvampe

 #5 - okay, det er klart så må du sige at a = e^-0,12  istedet. så får du  y=20*(e^-0,12)^x   =)

Men det var mere hvis man var interreseret i mellemregningerne til ligningen :P Jeg ved jeg er en af dem der er interreseret i den slags ^^


Skriv et svar til: en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.