Matematik

Funktion - rigtiigt?

25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)

Ekspotentiel funktion (uden hjælpemidler):


F(2) = 16 & F(6)=80

b * a6 = 80

b * a2 = 16

jeg divider og får:

a6 / a2 = a3

80 / 16 = 5

a3 = 5

a = 5/3 = 1,67


b * 1,67 = 6
b = 6/1,67

____

Ekspotentiel:

f(4) = 3 og f(6) = 27

b * a6 = 27

b * a4 = 3

a1,5 = 9

a = 9/1,5 = 6

b * 6 = 6

b = 6/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Isomorphician

ap/aq = ap-q


Svar #2
25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)

så dvs.:

a6 / a2 = a6-2 = 4

80 / 16 = 5

a4 = 5

a = 5/4 = 1,25


b * 1,25 = 6
b = 6/1,25

rigtig nu?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#2
 

så dvs.:

a6 / a2 = a6-2 = 4

80 / 16 = 5

a4 = 5

a = 4√(5)


Svar #4
25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)

(√5)1/4 = 1,22  ?

er b korrekt i fuktionerne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#4
 

(√5)1/4 = 1,22  ? nej  5^(1/4).

er b korrekt i fuktionerne?  nej de er jo udregnet med et forkert a.

a = 1,495 b = 7,155 i første opgave


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

du skal rette opgaven


Svar #7
25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)

Jeg kan ikke få b til at være 7,155, måske min metode for at regne b er forkert?

jeg siger:

b * 1,495 = 6

B= 6/1,495 = 4,01338?
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. maj 2009 af kieslich (Slettet)

da f(2) = 16 er b*a2 = 16  <=>  b = 16/1,4952 = 7,159    afvigelse fordi a er afrundet.


Svar #9
25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)

Nu har jeg forstået hele mulividen ;)

det vil være dejligt, hvis du gad tjekke denne igennem nu:

f(1)=2 og f(3)=32

b * a3 = 32

b * a1= 2   <=> b = y1/ax1  <=>  y = (2)/41 = 0,5

a2 = 16

a = sqrt (16) = 4


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#9
 

Nu har jeg forstået hele mulividen ;)

det vil være dejligt, hvis du gad tjekke denne igennem nu:

f(1)=2 og f(3)=32

b * a3 = 32

b * a1= 2   ((((<=> b = y1/ax1  <=>  y = (2)/41 = 0,5))))

a2 = 16

a = sqrt (16) = 4 yes , og så er b = y1/ax1  = 2/41 = 0,5.


Skriv et svar til: Funktion - rigtiigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.