Almen studieforberedelse (AT)

Teori og metode

26. maj 2009 af Nuckless (Slettet)

Hej, jeg skriver i historie (samfundsfagligt) og religion (humanistisk) og har om korstogene.

Jeg har analyseret to kilder kildekritisk, men jeg er i tvivl om denne metode medfører en teori. Kort sagt er ved jeg ikke, hvad teorien skal indebære her.

HJÆLP:)

På forhånd tak

Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af Charlotte Pedersen (Slettet)

Jeg er ikke sikker på, om jeg har forstået dig ret, men generelt skal man jo bare vise, at man kan finde ud af at bruge de metoder, der hører til de to fag, man har med at gøre. Nogle vil gerne have man viser man har lidt viden om AT-metoder, fx en kvantitativ el. kvalitativ undersøgelse...


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2009 af j.natius (Slettet)

Et forslag kunne være, at forklare forskellen ved at læse en tekst indenfor humaniora over for samfundsfag. Humaniora bruger tekstanalysen, som appelformer, retoriske virkemidler, stlistiske virkemidler, aktantmodeller, hermeneutiske spiral, psykoanalysen osv.

- Disse to er netop gode i samspil, da tekster i samfundsfag bruges til at belyse samfundsfaglige problemstillinger, hvilket kan gøres i forbindelse med humanistiske metoder (metoderne som er beskrevet ovenfor). Det kan f.eks. være en politikers udtale om indvandrepolitikken ("Vi må stå sammen om de danske værdier, (..)" = stilistiske virkemidler).. --> Konklussion; altså at samfundsfaglige tekster kan anvende humanistiske virkemidler for at komme ud med et samfundsfagligt budskab. (Hvis det gav nogen mening :S )

- Måske kunne din kildekritik af en tekst (evt. en religiøs tekst (humaniora), som formentlig er det du har gjort), og forklare hvordan der er gjort brug af stilistiske virkemidler, og hvilken indvirken det har / har haft på samfundet.

Nu ved jeg dog ikke helt om det var noget du ku bruge, da jeg ikke er sikker på hvad du snakker om, men håber det hjalp, bare en smule i hvert fald :)


Svar #3
27. maj 2009 af Nuckless (Slettet)

Tak for hjælpen:)

Men jeg har lavet en kildekritisk analyse af en tekst i historie (samfundsfagligt). Dermed er jeg ikke sikker på om jeg har blandet humaniora ind i historie, eller om jeg udelukkende skulle bruge samfundsfaglige metoder til historie-analysen. Håber det er blevet lidt mere forståeligt:)


Skriv et svar til: Teori og metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.