Matematik

Vise at c er mindst?

27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Sidder med del to i denne: http://peecee.dk/upload/view/172207
 

Hvordan viser jeg at polynomiet er mindst når c=(2*3y)/(2*3)? (bemærk: 3y, y er overstreget)

EN der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2009 af peter lind

Du skal betragte det som et andetgrads polynomium i c. Du kan enten bruge formlen for toppunktet af en parabel eller du kan differentiere polynomiet med hensyn til c og sætte resultatet=0, altså bruge standartmetoden til at find maksimum og minimum.


Svar #2
27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hmm har du læst det dele i opgaven? Kan bare ikek se det? Kan du venligst skrive et par udregninger, som jeg skal arbejd evidere på?


Svar #3
27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hmm ville nok være bedst hvis du had at diffe q(c) for mig, det ser lidt ond ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2009 af peter lind

q(c)= ac2+bc+d, hvor du kan finde a, b og d ud fra den givne formel. Der gælder så q'(c)=2ac+b


Svar #5
27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hov nej, vent der oplyses at x=-r/(2p)

så det er nokn den jeg skal bruge :-)

men den er jo brugt nederst på siden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2009 af peter lind

#5 Det er bare at angive resultatet for minimum. Det svarer til #4 med a=p, b=r og c=s. Der står ikke noget om x=-r/(2p) nederst på siden, så vidt jeg kan se. Du kan rolig bruge dette.


Svar #7
27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

jeg mener x=-r/(2p) svarer jo til det der er angivet nemlig c=(2*3y(streg))/(2*3), såfremt man går ud fra den betragtning at y=q(c)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2009 af peter lind

Ja. Du skal netop vise at x=-r/(2p) svarer til c=(2*3y(streg))/(2*3),


Svar #9
27. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jamen det er skam hermed gjort! Tusind tak peter! :-)


Skriv et svar til: Vise at c er mindst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.