Matematik
lille hurtigt spg.
05. december 2004 af
2835 (Slettet)
Hvis der i en opgave står beregn eksakt, kan man så godt angive et facit som f.eks.
cos(45) eller skal det være brøken (pi/4)
begge værdier er de samme...
??
cos(45) eller skal det være brøken (pi/4)
begge værdier er de samme...
??
Svar #1
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Ét indlæg om samme opgave, tak! Næste gang så bare fortsæt den anden tråd. Vi skal nok bemærke det alligevel :)
Tallene, du nævner, er ikke ens. Det er vinklerne derimod, idet en vinkel på 45grader svarer til radianvinklen
45*(pi/180) = pi/4
og den eksakte værdi af cosinus til denne vinkel er
cos(45grader) = cos(pi/4) = 1/sqrt(2)
Er du med på det?
//Singularity
Tallene, du nævner, er ikke ens. Det er vinklerne derimod, idet en vinkel på 45grader svarer til radianvinklen
45*(pi/180) = pi/4
og den eksakte værdi af cosinus til denne vinkel er
cos(45grader) = cos(pi/4) = 1/sqrt(2)
Er du med på det?
//Singularity
Svar #2
05. december 2004 af 2835 (Slettet)
jeg har udregnet funktions værdien den fik vi til: sqrt(2)/2, så siger jeg:
sin(sqrt(2)/2)=45 grader, jeg kan nu udregne det tilsvarende radiantal:
45*(pi/180)=pi/4
alt den ovenstående forstår jeg, men hvorfor er radiantallet lig med værdien på x-aksen???
sin(sqrt(2)/2)=45 grader, jeg kan nu udregne det tilsvarende radiantal:
45*(pi/180)=pi/4
alt den ovenstående forstår jeg, men hvorfor er radiantallet lig med værdien på x-aksen???
Svar #3
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Jamen du kan ikke få et gradtal som funktionsværdi!
"sin(sqrt(2)/2)=45 grader"
Det er vinklen du indsætter som argument i sinusfunktionen. Funktionsværdien er
sin(45grader) = sin(pi/4) = 1/sqrt(2)
eller sqrt(2)/2, om man vil. Det er de to vinkler, som er ens, altså
45grader = pi/4 (rad)
Oftest udelader man dog enheden rad, idet radiantallet opfattes som dimensionsløst.
//Singularity
"sin(sqrt(2)/2)=45 grader"
Det er vinklen du indsætter som argument i sinusfunktionen. Funktionsværdien er
sin(45grader) = sin(pi/4) = 1/sqrt(2)
eller sqrt(2)/2, om man vil. Det er de to vinkler, som er ens, altså
45grader = pi/4 (rad)
Oftest udelader man dog enheden rad, idet radiantallet opfattes som dimensionsløst.
//Singularity
Skriv et svar til: lille hurtigt spg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
