Matematik

Parameterkurve..nogle problemer

27. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg har følgende parameterkurve:

x(t)=-6,7t2 + 28,59t+27,64

y(t) = 81,85t - 83,3

Der er udtryk for et sejl..

Så spørges der:

a)Bestem definitionsintervallet for f, så grafen viser den krumme del af sejlet.

og

b)

Bestem den maksimale bredde af af sejlet

Er lidt i tvivl om hvorledes jeg griber opgaverne an( jeg vil meget gerne forstå det jeg laver, så håber på vejledning og ikke nødvendigvis svar:-)

mvh Petrozza


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af peter lind

Jeg kan se at kurven er en "liggende" parabel; men jeg kan til gengæld ikke se at det har noget med sejl at gøre. Mangler der ikke noget?

Jeg vil foreslå at du tegner kurven op.


Svar #2
27. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Kurven er tegnet op i selve opgaven. Den har form efter hotellet "burj al arab" i dubai (står der i opgaven..)

Det er ihvertfald det der står. Men der er intet glemt.

mange tak:)


Svar #3
27. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Det siges så at punkt A er beliggende på x-akswen og punkt B er på y-aksen. intet andet:s


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2009 af peter lind

Så mangler der også noget. Hvad er punkt A og punkt B ?


Svar #5
27. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hej igen Peter

Jeg har uploadet det eneste information der er i form af et billede af "hotellet". Billedet er her:

http://peecee.dk/upload/view/172445

Det er ærligt talt det eneste der står og er:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2009 af peter lind

Jeg kan ikke læse docx filer


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2009 af kieslich (Slettet)

A:  solve y(t) = 0  og find tmin.

B: solve x(t) = 0 og find tmax 

definitionsintervallet =[tmin , tmax]

den maksimale bredde findes for det t hvor x'(t) = 0 (maksimum).


Svar #8
28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hej Kieslich

når man solver x(t) og y(t), så finder man jo skæringen med akserne? KAn godt se, at skæringen med x-aksen giver den tmax , men kan ikke se hvorfor x(t) og y(t) begge to skal solves?

Er der en forklaring herpå?

Mange tak til jer begge


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Når du sætter y(t) = 0 befinder du dig på x-aksen. altså ved punkt A. her starter den buede del af sejlet. og når du sætter x(t) = 0 , og vælger det rigtige t, er du ved B på y-aksen. de t'er der ligger mellem de to fundne t'er er din definitionsmængde.


Svar #10
28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Så er jeg tilbage:-)

Det der du sagde med, at den maksimale bredde findes for det t hvor x'(t) = 0 (maksimum), det kan jeg ikke få til at passe. Jeg får nemlig x'(t)=0 til at være 2,12, og det passer jo slet ikke på figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2009 af kieslich (Slettet)

jo det passer sikkert. t kan du jo ikke aflæse på figuren. Prøv at udregne x(2,12) og y(2,12).


Svar #12
28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Dette giver så, ved at gøre det du siger i #11

(58,1396;91,327)

..

Der står jo, at den maksimale bredde skal findes. Så jeg burde da kunne se det ved, at kigge på figuren? eller har jeg misforstået noget her?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Ifølge min figur passer det med at 58,14 er sejlets maksimale bredde.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2011 af Xman1 (Slettet)

 er det muligt at tage denne tråd op igen ?? jeg har samme spørgsmål som personen der oprettede tråden :/


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2011 af peter lind

Det er muligt at tage tråden op igen; men jeg kan stadigvæk ikke læse den vedlagte fil og kan derfor ikke give noget svar. Det vil også være rart med oplysning om hvad dit problem med opgaven er.


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. august 2011 af Xman1 (Slettet)

Jeg vedlægger lige figuren som et billede så du kan se den:) 

Jeg har følgende parameterkurve:

x(t)=-6,7t^2 + 28,59t+27,64

y(t) = 81,85t - 83,3

x(t) og y(t) er i meter. 

opgave A: Bestem difinitionsintervallet for f, så grafen på figuren viser den krumme del af sejlet.
- Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal lave denne opgave, har forsøgt med solve x´(t) = 0 og y´(t)=0, men det ser bare ikke rigtigt ud.. hjælp ???

Vedhæftet fil:burj al arab.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. august 2011 af peter lind

A ligger på x-aksen, så y koordinaten for A er 0. B ligger på y-aksen, så x koordinaten for B er 0.

 Læs ligningen y(t) = 0. Læsningen angiver så den ene ende af difinitionsintervallet. Løs dernæst x(t) = 0 Det giver 2 løsninger. Sæt de 2 løsninger ind i y(t). Det skulle gerne afgøre hvilken af de 2 t værdier, der giver B. Resultatet giver så den anden ende af difinitionsintervallet.


Skriv et svar til: Parameterkurve..nogle problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.