Fysik
Opgave med gamma-stråling..
06. december 2004 af
Nico.. (Slettet)
Hej..
Gamma stråling med energien 500 keV har den linære absoptionskoefficient 100cm^-1 i bly.
a) Vi ska omregne my til SI-enhed
b) Beregne halveringstykkelsen
c) Hvor stor af denne stråling trænger igennem en blyplade på 5cm?
Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej??
Jeg har prøvet at regne den første og fik det til 8,01*10^14 J. Kan det passe?? Ellers et hint til hvad jeg skal gøre?
Takker..
Gamma stråling med energien 500 keV har den linære absoptionskoefficient 100cm^-1 i bly.
a) Vi ska omregne my til SI-enhed
b) Beregne halveringstykkelsen
c) Hvor stor af denne stråling trænger igennem en blyplade på 5cm?
Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej??
Jeg har prøvet at regne den første og fik det til 8,01*10^14 J. Kan det passe?? Ellers et hint til hvad jeg skal gøre?
Takker..
Svar #2
06. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Kommentarer til indlægget;
Hvordan i alverden kan du få en absorptionskoefficient i cm^(-1) omsat til energienheden joule (J)? Energi og absorptionskoefficient er ingenlunde det samme!!
a) my = 100cm^(-1) = 100*10^2 m^(-1)
idet 100cm = 1.00m.
b) Svækkelsesloven:
I(x) = I(0)*exp(-my*x)
(jf. Databog Fysik Kemi,10.udg., 2000, s. 212). Halveringstykkelsen X kan du finde ved at sætte I(x)=(1/2)I(0) og løse for X.
c) Tja, indsæt x = 5cm og find I(5). Absorptionskoefficienten (my) er oplyst i teksten.
//Singularity
Hvordan i alverden kan du få en absorptionskoefficient i cm^(-1) omsat til energienheden joule (J)? Energi og absorptionskoefficient er ingenlunde det samme!!
a) my = 100cm^(-1) = 100*10^2 m^(-1)
idet 100cm = 1.00m.
b) Svækkelsesloven:
I(x) = I(0)*exp(-my*x)
(jf. Databog Fysik Kemi,10.udg., 2000, s. 212). Halveringstykkelsen X kan du finde ved at sætte I(x)=(1/2)I(0) og løse for X.
c) Tja, indsæt x = 5cm og find I(5). Absorptionskoefficienten (my) er oplyst i teksten.
//Singularity
Svar #3
17. januar 2005 af Nico.. (Slettet)
Hey...
Jeg beder jeg se bort fra hvad der er skrevet tidligere i dette indlæg, bortset fra selve opgaven:
Gamma stråling med energien 500 keV har den linære absoptionskoefficient 100cm^-1 i bly.
a) Omregn my til SI-enhed.
b) Beregn halveringstykkelsen.
c) Hvor stor en del af denne stråling trænger igennem en blyplade på 5cm?
Er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver? er det evt. rigtigt hvad der er skrevet i #3??
Nico...
Jeg beder jeg se bort fra hvad der er skrevet tidligere i dette indlæg, bortset fra selve opgaven:
Gamma stråling med energien 500 keV har den linære absoptionskoefficient 100cm^-1 i bly.
a) Omregn my til SI-enhed.
b) Beregn halveringstykkelsen.
c) Hvor stor en del af denne stråling trænger igennem en blyplade på 5cm?
Er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver? er det evt. rigtigt hvad der er skrevet i #3??
Nico...
Skriv et svar til: Opgave med gamma-stråling..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
