Matematik

reducer udtrykket / kvadratsætningerne

31. maj 2009 af MarwaDeep (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med at reducer udtrykket :

-2(2x+2a)(3x-2a)-4(a-3x)^2-4a*12x

Kan huske, at man skal bruge en af kvadratsætningerne, men er helt lost :/

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af Isomorphician

Hvor går du i stå?


Svar #2
31. maj 2009 af MarwaDeep (Slettet)

Kan ikke rigtigt finde ud af hvordan og hvor jeg skal bruge kvadartsætningerne :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2009 af Isomorphician

(a - 3x)2 = (a - 3x)(a - 3x) = a2 - 3ax - 3ax + 9x2 = a2 - 6ax + 9x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af MN-P (Slettet)

#3 hvad har det du skriver der så lige med sagen at gøre?

-2(2x+2a)(3x-2a)-4(a-3x)^2-4a*12x=      

ganger hvert led i første parentes med hvert led i 2. parentes

-2(2x*3x-2x*2a+2a*3x-2a*2a)-4(a-3x)(a-3x)-48ax=

udregner kvadratet på en toleddet størrelse

-2(6x2-4ax+6ax-4a2)-4(a2-2*3ax+9x2)-48ax =

gang med -2 enholdsvis -4 i parenteserne og træk sammen

sæt evt 4 udenfor en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af Isomorphician

#4

Det viser hvor #0 skulle bruge kvadratsætningen, eftersom det lod til at være der der var tvivl.


Skriv et svar til: reducer udtrykket / kvadratsætningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.