Matematik

hurtig svar: cirkel ligninger

01. juni 2009 af 215 (Slettet)

kan ikke løse denne opgave..

en cirkel har centrum (-2,1) og radius 5 og en linje l er bestem ved ligningen

2x+ y  - 6 = 0 => y= -2x + 6

a) undersøg om linjen l skærer linjen...

jeg har fundet ud af at cirkel ligningen kommer til at hede (x+2)^2 + (x-1)^2 = 5^2

men kan ikke finde ud af se om den skærer...har prøvet med at isolere Y, og sætte formlen ind. men det går ikke op søger hjælp,og måske sider til hvor man kan finde nogle af disse opgaver... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

x skal rettes til y i cirklens ligning.

Indsæt -2x+6 i stedet for y i cirklens ligning og løs andengradsligningen.

Du kan også beregne afstanden mellem linjen og cirklens centrum og sammenligne med cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af Oistein (Slettet)

Dit udtryk for cirklens ligning er forkert. Det skal være

(x+2)^2 + (y-1)^2 = 5^2

Indsæt for linjens ligning og løs den 2.grads ligning der fremkommer. Dette giver dig x-koordinaterne til skæringspunkterne.


Svar #3
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

tastefejl... i know... men når jeg isolere så bliver den således hvilket jeg ikke forstår.... er ved at blive addicted til min lommeregner...

Vedhæftet fil:x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

(-2x)2 = 4x2.


Svar #5
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

hvordan  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

2·5·2 = 20


Svar #7
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

 ?


Svar #8
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

 hvordan løser du den, kan rette min f.eks.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal foretage de to rettelser som jeg skrev i #4 og #6.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2009 af exatb

I cirkelligningen skal der stå y-1 og ikke x-1.

-2x+6 sættes ind på y´s plads i cirkelligningen

Der kvadreres og man får

x^2+4+4x+25+4x^2-20x=25

Der reduceres og man får

5x^-16=0

x værdierne er her 0 og 3,2

disse x værdier sættes ind i den rette linies ligning og man får y værdierne 6 og -0,4

(0,6) og (3,2  , -0,4) er skæringspunkter


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2009 af exatb

Rettelse

Der reduceres og man får

5x^2-16x


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

5x^2-16x+4=0


Svar #13
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

hvordan = 16 = 5x => 16/5 x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2009 af mathon

skæring kræver
I: (x+2)² + (y-1)² - 25 = 0
og
II: y = -2x + 6                                  som substitueret i I giver

(x+2)² + (-2x+6-1)² - 25 = 0                som reduceres til

5x² - 16x + 4 = 0
 


Svar #15
01. juni 2009 af 215 (Slettet)

 ok..... hvordan finder jeg ud af om den er på linjen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juni 2009 af mathon

løsningerne
til
5x² - 16x + 4 = 0

er skæringspunkternes 1. koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juni 2009 af exatb

Rettelse

x værdierne er her 0 og -3,2

skæring (0,6) og (-3,2 , 10,4)


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2009 af mathon

5x² - 16x + 4 = 0

x1 = 0,4(4+√(11)) ≈ 2,92665      x2 = 0,4(4-√(11)) ≈ 0,27335


Skriv et svar til: hurtig svar: cirkel ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.