Fysik

Haster - Archimedes lov

01. juni 2009 af lasse holm (Slettet)

Hej folkens.

Archimedes lov om opdrift lyder: F=m*g

Jeg har lavet en ballon hvor der kan være 100 L i.

-massefylden for atmosfærisk luft = 1,29 g/L dvs 100 L = 129 g

F= 0,129 kg * 9,82 m/s^2= 1,26278 N

Så er mit spørgsmål: Hvordan tolker man denne formel? og hvad kan resultatet bruges til?

-Lasse Holm


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

opdriften er lig med tyngden af den fortrængte, atmosfæriske luftmængde

Fop = (Vluft*dluft)*g = (100 L)*(0,00129 kg/L)*(9,82 m/s²) = 1,26678 N


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Opdriften er en lodret rettet kraft opad på balongen på 1,26278

Ud over denne kraft virker tyngdekraften (mbalon*g) nedad på balongen.

Hvis opdriften er større end tyngdekraften, er den resulterende kraft opadrettet og balonen går til vejrs.

Er tyngdekraften størst er den resulterende nedadrettet og balonen bliver på underlaget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af mathon

ballonen kan maksimalt bære en nyttelast

m"nytte"*g = 1,26678 N

m"nytte" = (1,26678 kg*m/s²)/(9,82 m/s²) = 0,129 kg = 129 g
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Opdriften på balonen er 1,2...N

Tyngdekraften er lige så stor, da balonen indeholder 100 l atmosværisk luft.

Nyttelast 0


Skriv et svar til: Haster - Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.