Matematik

Hjælp til matematik indskrivning på computer

06. december 2004 af The_Challenger (Slettet)
Jeg tænkte på om nogle af jer eventuelt kender et program til at tegne grafer og skrive matematiske tegn, da jeg snart skal i gang med SSO.

Ved i om Microsoft Word kan sådan noget? Hvis det kan hvordan gør man så?

Jeg søger et program der kan skrive alle matematiske tegn, så det ser nydeligt ud.

Mvh Michael Sørensen

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2004 af Lurch (Slettet)

du kan bruge equation editor, hvilket som regel er implementeret i word.
Det findes under "indsæt" menuen
Det synes jeg ser pænt ud
Eller kan du bruge et utal af matematik programmer, men disse koster penge.
Der er bla. matlab, maple, mathmatica, derive, lateX

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2004 af Kay (Slettet)

Mathtype som er et plugin til Word kan anbefales.

Svar #3
06. december 2004 af The_Challenger (Slettet)

Mange tak for jeres hurtige respons :D
Vil lege lidt med det plugin.

Hm kan det også tegne grafer?

Mvh Michael Sørensen

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2004 af frodo (Slettet)

til at tegne almindelige grafer, vil jeg anbefale programmet graph,der kan hentes som freeware på:
http://padowan.dk/graph/

Svar #5
06. december 2004 af The_Challenger (Slettet)

Wow max nice forum!!!
Ekstrem hurtig respons :)
Atter engang tak for hjælpen!

Mvh Michael Sørensen

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2004 af Peden (Slettet)

Hvis du mener noget seriøst med den SSO, så tag og brug LaTeX :)

Det er vist et spørgsmål om religion, men det er altså også smart.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2004 af salbeik (Slettet)

Hvis du vil have det til at se ud som det matematikkerne skriver så er der kun LaTeX - det er standard - Download Winedt og gå ind på MikTex for at hente TeX pakken. Derefter får du nok brug for "The not so short introduction to LaTeX" - til at lære notationen - That's it

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2004 af *A* (Slettet)

Ja eller hvis du vil have det til at se ud ligesom i LaTex (altså super blæret) men samtidig ikke gider alt besværet så tag og anskaf dig mathtype. Lærene på min skole var meget behjælpelige med at skaffe mig en kopi af programmet så man kunne anvende det i SSO'en.

Og har du bare en lille smule flair for computere så er det altså ikke svært lige at ændre skrifttypen til Euclid. Så ser det ud præcis som i LTex, Det er bare meget nemmere at skrive og arbejde med. I hvertfald hvis man er vant til Word

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2004 af 404error (Slettet)

Scientific Word:

http://www.mackichan.com/products/sw.html

Koster penge, men der er en gratis prøve-version, vistnok med fuld funktionalitet.

LyX:

http://www.lyx.org/

Gratis, men muligvis lidt sværere at sætte op end ovenstående.

Begge progammer er frontends til LaTeX designet til de, som ikke bryder sig om at se på kode. De minder begge en del om Word og vil sikkert være fornuftige programmer at anvende til en SSO.

Svar #10
07. december 2004 af The_Challenger (Slettet)

Tak for jeres mange forslag :) Har kigget lidt på latex og jeg synes det ser meget godt ud, men vil komme til at tage for lang tid at sætte sig ind i det.

Hvor imod Mathtype er meget enkelt at anvende, så det tror jeg, jeg holder mig til.

Kom lige i tanke om at jeg også skal have et program til at tegne figurer med ^^

Nogle forslag?

Mvh Michael Sørensen

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2004 af Peden (Slettet)

Microsoft Visio er i al beskedenhed genialt til at tegne figurer i.

Det koster sikkert noget, hvis man da ikke lige kan få det gratis gennem sin udannelsesinstitution ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2004 af Gigodk (Slettet)

Jeg er i gang med SSO hvor jeg skriver om 3. gradsligningen.
Har nu siddet i LANG tid...og er for at sige det rent ud...stucked...

Handler om en omskrivning som lyder:

Vi har x^3+a1x^2+a2x+a3=0 (1)

vi erstatter så x=y-a1/3 (2)
så sættes (2) ind i (1)

herfra skal vi så vha. dette finde en ny ligning som lyder y^3+py+q(3)

hvor: p=-a1^3/3+a2
og
q=(2a1^3/27)-((a1·a2)/3)+a3

håber der er nogen der kan hjælpe mig med at få det givne resultat (3)

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2004 af Gigodk (Slettet)

sry...forkert forum

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2004 af studerende19 (Slettet)

Efter min mening er DERIVE et super program til indskrivning af matematik. Det kan tegne grafer som ti89 og har de samme funktioner. Der er tekstbokse til at skrive i.

Skriv et svar til: Hjælp til matematik indskrivning på computer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.