Matematik

MATEMATIK EKSAMEN - Forstørrelsesfaktor og areal.

02. juni 2009 af Camilla1991 (Slettet)

Jeg har brug for besvarelser på følgende opgaver:

Vis, at det for to ensvinklede trekanter gælder, at hvis forstørrelsesfaktoren fra den lille trekant til den store er k så skal arealet af den lille ganges med k2 for at få arealet af den store.

Kan jeg bare sætte tal ind så det passer (fx. 1 i den lille og 5 i den store), eller er der en mere præcis måde?

++++
a) Udregn den præcise værdi for arealet af en ligesidet trekant, der har sidelængden 1.
b) Udled en formel til at beregne arealet af en ligesidet trekant, der har sidelængden a


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Hvis du kender til sinus, kan du for eksempel gøre følgende. Hvis du ikke kender til sinus, kan du ignorere det, og i stedet bruge Herons formel.

Arealet af en trekant er A = ½bcSin(A), så hvis b og c bliver en faktor k større, bliver dette areal en faktor k^2  større.


Svar #2
02. juni 2009 af Camilla1991 (Slettet)

Mindes ikke at have haft noget om ovenstående på c-niveau,  og dette er repetitionsspørgsmål. Men tak for svaret - jeg prøver at kigge på det (-:


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af MN-P (Slettet)

I folkeskolen bruger man arealformelen

f.eks for et rektangel Alille=l*b

L=l*k

B=b*k

Astor=L*B=l*k*b*k=l*b*k*k=Alille*k2

a)A=1/2*g*h

g=1 og h=√(12-(1/2)2)=√0,75

A1=0,5*1*√0,75

b)Aa=A1*a2


Skriv et svar til: MATEMATIK EKSAMEN - Forstørrelsesfaktor og areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.