Matematik
2. gradsligning
07. december 2004 af
jacobberget (Slettet)
Jeg har fået en opgave, som jeg har fået et facit på (hvilket jeg tror er rigtigt), men kan ikke forklare det på en god måde synes jeg ikke...
Opgaven lyder:
---------------------------------------
Opgave 1.090*
Bestemt de tal a, for hvilke ligningen
x^2+ax+a=0
har mindst én løsning
---------------------------------------
Jeg har så regnet ud som følger:
d=a^2-4a
a^2-4a >= 0
a(a-4) >= 0
Så mener jeg at kunne se på disse tal, at løsningsmængden er (vha. nulreglen):
L=R\\]0;4[
Er det rigtigt? Og hvordan kan jeg forklare det, hvis det er.
Opgaven lyder:
---------------------------------------
Opgave 1.090*
Bestemt de tal a, for hvilke ligningen
x^2+ax+a=0
har mindst én løsning
---------------------------------------
Jeg har så regnet ud som følger:
d=a^2-4a
a^2-4a >= 0
a(a-4) >= 0
Så mener jeg at kunne se på disse tal, at løsningsmængden er (vha. nulreglen):
L=R\\]0;4[
Er det rigtigt? Og hvordan kan jeg forklare det, hvis det er.
Svar #1
07. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Det ser fint ud, alternativt kunne du blot bemærke, at
a(a-4)
kun er opfyldt, når a og a-4 har modsat fortegn, dvs. i intervallet
(0;4)
så
a(a-4) >= 0
har løsningsmængde R\\(0;4).
//Singularity
a(a-4)
kun er opfyldt, når a og a-4 har modsat fortegn, dvs. i intervallet
(0;4)
så
a(a-4) >= 0
har løsningsmængde R\\(0;4).
//Singularity
Svar #2
07. januar 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Hvordan kan i se løsningsmængden ud fra a(a-4)
Det kan jeg ikke rigtig forstå?
Please Hjælp.
Mangler forståelsen for det.
Det kan jeg ikke rigtig forstå?
Please Hjælp.
Mangler forståelsen for det.
Skriv et svar til: 2. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
