Matematik

Lineær funktion - eksamenspørgsmål

05. juni 2009 af Nannadii (Slettet)

 Hej, Jeg skal op til mundtlig matematik eksamen på c-niveau på mandag. Og jeg har brug for lidt hjælp. Et af mine spørgsmål lyder således: <span style="font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language: DA;mso-bidi-language:AR-SA">hvordan bestemmes skæringspunktet mellem to rette linjer? 

Det ville være rigtig dejligt hvis der er nogen der vil hjælpe mig, da jeg ikke kan mindes at vi har haft om det, og det står heller ikke i vores bog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Er det virkeligt rigtigt?

Hvis ligningerne er y=2x+3 og y=-x+12 så er

2x+3=-x+12

3x=9

x=3

Indsæt x=3 i en af ligningerne og beregn y.


Svar #2
05. juni 2009 af Nannadii (Slettet)

 Okay, så det er bare at lave det til en ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

ja du sæter dem bare lig med hinanden, hvor du alså først får x kordinatterne til skæringspunktet hvorefter du kan finde dine y kordinater ved at insææte værdien for x i en af dine lininger.


Skriv et svar til: Lineær funktion - eksamenspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.