Matematik

rigtig ?

05. juni 2009 af VKXD (Slettet)

Hej. Skal til mat. prøve. derfor har jeg nogle punkter, som jeg ikke kan finde ud af.. éller er i tvivl om.. håber i ka hjælpe

1.

Er det her rigtigt? 4x2-12x+9 skal skrives i formen (ax+b)2 og mit bud er (2x+3)2 er usikker på om der skal stå plus eller minus.

2.

Er der her rigtig? denne ligning skal løses (x-1)(x2-4) = 0 mit bud er x-1 = 0 v x2-4 = 0

3.

Er det rigtigt, at hvis et parabel ikke skære x-aksen, at den ingen rødder har, er diskriminanten så d = ingen ?

4.

kan man godt forkorte denne brøk således: a2-6a+9/a2-9 = 6a

5.

Hvordan kan man tage sinus til et tal uden hjælpemidler?, skal man bruge nehedscirklen, men hvordan? Bliver mega glad, hvis en har lyst til at forklar mig enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af NejTilSvampe

  1) sandt

2) sandt

3) d>0

4) det tror jeg ik?

5) hvis man kan er det ikke del af pensum


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af mathon

1.

Er det her rigtigt? 4x2-12x+9 skal skrives i formen (ax+b)2 og mit bud er (2x+3)2 er usikker på om der skal stå plus eller minus.

(2x-3)2

2.

Er der her rigtig? denne ligning skal løses (x-1)(x2-4) = 0 mit bud er x-1 = 0 v x2-4 = 0
(x-1)(x+2)(x-2) = 0

x ∈ {-2,1,2}

3.

Er det rigtigt, at hvis et parabel ikke skære x-aksen, at den ingen rødder har, er diskriminanten så d = ingen ?

d < 0

4.

kan man godt forkorte denne brøk således: a2-6a+9/a2-9 = 6a

(a-3)2/((a-3)(a+3)) = (a-3)/(a+3) og a∉{-3,3}

5.

Hvordan kan man tage sinus til et tal uden hjælpemidler?, skal man bruge enhedscirklen, men hvordan? Bliver mega glad, hvis en har lyst til at forklar mig enhedscirklen.

kun til udvalgte, "lette" værdier

eks:
sin(V) = (1/√(2))
V ∈ {45°,135°}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af NejTilSvampe

 gud, så ik lige den i 1) :P ja' fortegn er forkert som #2 skrev =)


Svar #4
05. juni 2009 af VKXD (Slettet)

#2

2. men hvornår skal man så bruge nul regelen ?

4. hvad betyder det her a∉{-3,3} ?

5. er det sublement vinkler V er eller ?

Stadig ingen der kan forklar mig enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af mathon

nulreglen blev brugt i 2.

a∉{-3,3} → a ≠ -3 og a ≠ 3

supplementvinkler (skulle jeg hilse fra dansklæreren)

enhedscirklen og dens anvendelse lader sig ikke forklare med få ord
men
klares ved selvstudium


Svar #6
05. juni 2009 af VKXD (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: rigtig ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.