Matematik

2. gradspolynomium

07. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hej ppl. 

Hvordan ser et andengradspolynomium ud i et koordinatsystem? 

Og er der en der kan gøre rede for andengradspolynomiets graf? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af peter lind

Grafen er en parabel, hvor grenen kan vende opad eller nedad. Prøv selv at lave nogle grafer for andengradspolynomier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af mathon

...har du hørt om parabler?


Svar #3
07. juni 2009 af crew (Slettet)

 #2 Ja, det har jeg :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2009 af MN-P (Slettet)

For andengradspolynomiet x2 +x-12 (eller ax2+bx+c) tegnes funktionen f(x)=y=x2+x-12

Den kan tegnes ved at lave en serie talpar i et "sildeben" og sætte punkterne ind.

Grafens form kaldes en parabel.

Skæringspunkterne mellem grafen og x-aksen fås ved at sætte y=0 og løse den fremkomne ligning

Midt mellem skæringspunkterne har parablen toppunkt, som ligger lavest, hvis a er positiv og øverst hvis a er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af mathon

se
 


Svar #6
07. juni 2009 af crew (Slettet)

 Tak Mathon. Det er bare ikke særlig let at forstå. Måske lidt rodet. 


Svar #7
07. juni 2009 af crew (Slettet)

 Er denne opgave rigtig? 

Så kan jeg lærer ud fra den. For den virker nem, 

Vedhæftet fil:o9749.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni 2009 af peter lind

Jeg har ikke regnet detaljerne ud; men stort set er det godt nok. Der mangler et tegn nederst side 6 og side 7 er noget rodet og ser ikke rigtig ud.


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.