Matematik

forskel mellem polynomie og ligning?

07. juni 2009 af montuella (Slettet)

hey alle...

jeg har stillet 2 spm, og kan ikke selv se forskel på dem. håber i kan hjælpe mig.

1) bevis følgende: ax^2+bx+c

d<0 har polynomiet ingen rødder

d>0 har polynomiet 2 rødder, nemlig ved (-b+eller- kvadratrod (d))/2a

d=0 har polynomiet en rod, nemlig ved (-b/2a)    

2)  bevis følgende: ax^2+bx+c=0

d<0 har ligningen ingen rødder

d>0 har ligningen 2 rødder, nemlig ved (-b+eller- kvadratrod (d))/2a)=x

d=0 har ligningen en rod, nemlig ved (-b/2a)=x
 

tak på forhånd...                                        


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2009 af peter lind

Den eneste forskel er at du i den sidste kalder rødderne for x.

Se https://www.studieportalen.dk/Wiki/andengradsligning.ashx


Svar #2
07. juni 2009 af montuella (Slettet)

er det så det samme jeg skal bevise???


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2009 af peter lind

ja


Skriv et svar til: forskel mellem polynomie og ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.