Matematik

Den eksponentielle funktion (udvikling)

08. juni 2009 af wsxedc (Slettet)

Hej jeg skal redegøre for begreberne fremskrivningskonstant, vækstrate, fordoblings- og alveringskonstant (tiden) samt udlede formler for disse, og redegøre for differentiering af en eksponentialfunktion. Problemet er bare, at jeg ikke kan finden noget om fremskrivningskonstant, vækstrate og differentiering af en eksponentialfunktion i min bog. Nogle der kan hjælp, eller ved hvor jeg kan finde inspiration henne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

fremskrivningskonstant(a)=1+r     vækstrate=a-1 altså procentvis stining pr x-enhed.

fordoblings- og halveringskonstant (tiden)= når en værdi er halveret(a mindre end 1) eller fodoblet(a stører end 1) evt. med beviser.

b*ax´=b*ln(a)*ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af Lc89 (Slettet)

hvis du har dit a kan du også regne dem ud sådan her

Halveringskonstanten kan og skrives som T1/2= Log ( 1/2) / Log (a)

Fordoblingskonstanten skrives som T2= Log (2) / Log (a)


Svar #3
08. juni 2009 af wsxedc (Slettet)

Okey mange tak! Kan man godt sige, at tallet 1+r er den faktor, man bruger til at fremskrive udviklingen 1 x-enhed med, og derfor kaldes tallet 1+r for fremskrivningsfaktoren?



Skriv et svar til: Den eksponentielle funktion (udvikling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.