Matematik

Beregning af areal!

09. juni 2009 af Emilietwh (Slettet)

Hej.

Er der nogle der kan give mig nogle eksempler på, hvordan man regner arelaer ud vha, det bestemte integrale?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Prøv at checke vedlagte Word-dokument...


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Find arealet under grafen for f(x) i intervallet [2;3]

f(x) = 2x+2

F(x) = x^2+2x

F(3)-F(2) = 9+6-(4+4) = 15-8 = 7

Arealet mellem grafen for f(x) og x-aksen er i det givne interval 7.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

#2 Pas på med at forveksle udledning af stamfunktion F(x) med det bestemte integrale fra a til b.

Som du skriver det, mangler der konstanten 'k', da du udregner F(x).

Jeg er helt med på, hvad du mener, men notationen er lidt off...


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2009 af keg (Slettet)

# 2: ikke enig, da intervallet netop er opgivet og derfor et bestemt integral.

Når man taler om arealer og integraler, tænkes der på det bestemte integral, hvor der ikke indgår nogen konstant, k

Okey, måske i linie nr 2 burde k være tilføjet 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ville man ikke hellere (jeg ved godt det ikke er muligt i ren tekst) at bruge integraletegnet med grænser?


Skriv et svar til: Beregning af areal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.