Matematik

Er detter korrekt? Ja eller nej??

09. juni 2009 af Gasolina! (Slettet)

Hej.

Jeg har en kort men VIGTIGT spørgsmål!!!

Har udregnet:

beregne ligning for tangenten til f(x)=x2 i røringspunktet x0=3
Vi har f'(x)=2x
f(3)=3*2=9 og
f'(3)=2*3=6 så tangenten får ligningen
y=6(x-3)+9= 6x-18+9=6x-9

Er det rigtigt og his ja.

Bestemmelse af x-koordinaten til parablens toppunkt:

f(x)=0 --> f(x)=6x-9=0

= 6x=9

=6x/6=9/6

x=1,5 ? Er dette rigtig eller hvad? Har virkelig brug for at svar!

Tak!


Svar #1
09. juni 2009 af Gasolina! (Slettet)

der skulle stå f'(x)= 0 --> f´(x)6x-9=0 eller f`(x)= 6=0? det giver ikk mening vel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Har jeg misforstået noget???

Du vil finde parablens toppunkt! Men den eneste parabel, må da være den fra x2, og den har da toppunkt i origo...

Har jeg misset noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af Isomorphician

#1: Korrekt.

#2: Når du retter f(x) til f'(x) skal du også huske at ændre funktionsudtrykket.


Skriv et svar til: Er detter korrekt? Ja eller nej??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.