Matematik

integration ved substitution

10. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Hej

Jeg har dette spørgsmål til eksamen:

Du skal gøre rede for det bestemte integral og vise integralregneregler for bestemte integraler, herunder specielt regneregler for integration ved substitution.

Mit problem er så at sætte ord på hvad der sker i dele af beviset for bestemte integraler ved substitution:

= F(g(b))-F(g(a))

=[ F(t) ]g(a)g(b)

Hvordan kan man med ord sige hvad der sker her.. Jeg ved ikke om det er nødvendigt at skrive hele beviset, men gør det gerne hvis det er nødvendigt.

Så vil jeg også hører om der er nogen der har nogle gode idéer til hvad jeg ellers kan komme ind på i spørgsmålet???

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af peter lind

Jeg synes du skal vise det fra højre mod venstre. Det anvender simpelthen definitionen på hvad [F(t)]ab betyder I dit tilfælde er a og b blot ersattet af g(a) og g(b); men det betyder jo ikke noget hvilket navne du bruger.


Svar #2
10. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Altså beviset går jo fra venstre mod højre vej i min bog.., og jeg har brugt meget langt tid på at fatte hvad der sker, så må nok hellere gøre det sådan... :-/ men beviset starter sådan her:

[ F(g(x)) ]ab = F(g(b))-F(g(a)) = [ F(t) ]g(a)g(b)

Det jeg tænkte på var om man kunne sige noget i retningen af at t substitutierede g(x)  i sidste del.

håber du vil hjælpe for har brugt sååå lang tid på det her med integration ved substitution, og går simpelhent i stå snart. Og jeg kan se at du må have styr på ret meget matematik :-)) Jeg ved ikke hvorfor jeg synes det er så svært..


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af peter lind

At udregningerne går fra højre mod venstre forhindrer ikke at du siger at det gælder fra venstre mod højre. Dit eget forslag er også en mulighed.


Svar #4
10. juni 2009 af olise22 (Slettet)

okay,  TUSIND tak :-)


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.