Fysik

Kepler 1. lov (ellipseloven)

10. juni 2009 af linea01 (Slettet)

Jeg sidder og læser om Keplers love, men har meget svært ved at forstå Keplers 1. lov (ellipseloven).

Jeg forstår ikke formlen:

ra = (1+e)*a

rp = (1-e)*a

heraf fås:

e = (ra-rp) / (ra+rp)

Jeg forstår, at e er excentriciteten, men hvorfor skal den plusses og minusses med 1?

Og hvordan bliver de to første ligninger til den sidste?

Håber I kan hjælpe:)

                                       


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

De to første ved jeg ikke lige hvordan er kommet til verdenen. Men den sidste, prøv da at indsætte ra og rb og reducer dit udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Den sidste ligning kommer ved at løse de to ligninger for e.


Skriv et svar til: Kepler 1. lov (ellipseloven)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.