Fysik

Benzinforbrug opgave!!

10. juni 2009 af papfar (Slettet)

Hej alle sammen!

Er igang med denne her opgave, som jeg sidder fast i. 

En bil holder på en lige og vandret vej. Med konstant acceleration opnår farten 100 km/h i løbet af 14,6 s. Bilen med fører har massen 1350 kg.

a) Beregn størrelsen af den resulterende kraft på bil med fører under accelerationen.


For at finde den tilbagelagte strækning ville jeg umiddelbart mene, at jeg skulle første bruge formlen v(t) =a0*t+v0 til at finde tiden t, og herefter kan jeg bruge formlen s(t) = ½*a0*t2+v0*t+s0

Hvad siger I?

Når bilen har opnået farten 100 km/h, fortsætter den med konstant fart. Motoren yder da et arbejde med effekten 22,8 kW. Af denne effekt bruges 82 % til at overvinde luftmodstanden på bilen.

b) Beregn størrelsen af luftmodstanden på bilen.

(Sidder fast)

Motoren bruger 1,0 L benzin for at udføre et arbejde på 7,8 MJ.

c) Hvor langt kører bilen med den konstante far 100 km/h på 1,0 L bezin? 

(Jeg ved ikke hvilken formel, jeg skal bruge)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a) Du skal rigtigt nok bruge formlen v(t) = v0 + a*t, men du skal bruge den til at finde a. Når du har fundet a, så bruger du blot Newtons anden lov til at finde den resulterende kraft.


Svar #2
10. juni 2009 af papfar (Slettet)

#1:

a) det vil sige: 100 km/h = 0 + a * 14,6 sek (?)  

a isoleres og det bliver : 6,8493 m/s2  Er det rigtigt?

Bruger Newtons anden lov og finder Fres = 9246,6 N

Får du det samme?

b) skal jeg bruge formlen Fw = ½ * cw * A * rho * v2  (?)

c) Kan jeg ikke helt finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har ikke regnet på opgaven, så det skal jeg ikke kunne udtale mig om.

b) Det arbejde bilen udfører mod luften skal modsvares af det arbejde luften yder mod bilen, når bilen kører med konstant hastighed - det vil sige, at den resulterende kraft, der kommer fra de 18% af effekten, skal modsvare luftmodstanden.

c) Du skal udregne, hvor lang tid bilen er om at bruge de 7,8MJ, når den bruger 18% af effekten til at køre med. Herefter kan du udregne strækningen.


Svar #4
10. juni 2009 af papfar (Slettet)

#3:

b) vil det sige 18% = luftmodstanden? Jeg er ret forvirret.

c) Kan jeg desværre ikke forstå... Hvilke formel kan jeg beregne strækningen?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2009 af MN-P (Slettet)

#1

Pas på med enhedderne du skal regne hastigheden om til m/s inden du kan beregne a.

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=705898

a=1,9 m/s2


Skriv et svar til: Benzinforbrug opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.