Fysik

Fjeder opgave!

10. juni 2009 af minipc (Slettet)

Hejsa!

Jeg sidder i en opgave og er simpelthen gået i lås og slå.

En kugle med massen m = 40 g skydes lodret opad af en fjederkanon. Når kuglen
slipper fjederen, har kuglen farten v0 = 5,8 m/s.

a) Beregn kuglens kinetiske energi, når kuglen slipper fjederen.

(Der skal jeg bruge formlen: ½ * m * v2 ikke?)


b) Beregn kuglens maksimale højde målt fra den position, hvor kuglen slipper fjederen.

c) Beregn den tid, det tager at opnå den maksimale højde.

( a og b er jeg meget usikker over) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a) Jo.

b) Brug energibevarelse.

c) Burde komme efter du har regnet b).


Svar #2
10. juni 2009 af minipc (Slettet)

#1:

a) får jeg til 672,8 J

b)  energibevarelse. . . jeg slår den op i min bog, men kan ikke finde formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af mathon

Ekin = m*g*H

H = Ekin/(m*g)

t = Δv/a = (vslut-vo)/(-g) = (vo-vslut)/g = (5,8 m/s)/(9,82 m/s2)


Svar #4
11. juni 2009 af minipc (Slettet)

#3

Vil det sige, at min beregning i a) er forkert, da jeg har brug en forkert formel?

højden får jeg til 1,72 m og tid til 0,59 sek

Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2009 af mathon

Ekinbeg = ½*m*v2 = ½*(0,040 kg*(5,8 m/s)2 ≈ 0,6728 J

H = Ekin/(m*g) =(½*m*v2)/(m*g) = v2/(2g) = (5,8 m/s)2/(2*(9,82 m/s2)) ≈ 1,71 m

t = (5,8 m/s)/(9,82 m/s2) ≈ 0,59 s


Skriv et svar til: Fjeder opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.