Fysik

faldmaskine - opgave!

11. juni 2009 af bikaboo (Slettet)

Hej alle!

Er igang med denne opgave, men jeg sidder lidt fast:

Atwoods faldmaskine

Massen af loddet L er mL = 2,00 kg og massen af loddet M er mM = 3.00 kg. Der ses bort fra massen af snor og trisse, samt gnidning i trissen.

Systemet holdes til at begynde med i ligevægt af en ydre kraft.
Når denne kraft fjernes, vil systemet sætte sig i bevægelse.

Bestem accelerationen og snorkraften når systemet er frigjort.

(Til accelerationen har jeg brugt formlen a = g * (m1 + m2) / (m1 + m2) (?) og har fået det til 1,964 m/s2 Hvordan finder jeg snorkraften?)


Bestem hastigheden af masserne, når de har gennemløbet en strækning på 1,00 m.  

(Skal jeg bruge formlen v = s/t (?) men jeg kender ikke farten eller tid...)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Forkert formel til at finde accelerationen - der skulle gerne være et minus.

Til at finde hastigheden skal du bruge v2-v02 = 2*a*(s-s0), der kan udledes ved elimination af tiden fra bevægelsesligningerne for konstant accelereret bevægelse.


Svar #2
11. juni 2009 af bikaboo (Slettet)

#1:

Hov, ja - det er sgu rigtigt! Det bliver så  a = g * (m1 - m2) / (m1 + m2)

Hvad med snorkraften?

b) det bliver så: 

v2 - v02 = 2 * a * (1 m - 0 m)  (?) Hvad med acc. skal den være 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, accelerationen har du lige beregnet. =)

Snorkraften finder du ved at kigge på krafterne på 1 lod.


Skriv et svar til: faldmaskine - opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.