Matematik
en lille opgave !
11. december 2004 af
henrik_va (Slettet)
Grafen for funktionen f(x)0ax(i anden)+2x-3 har toppunkt på x-aksen. Bestem tallet a...??
hvordan gør jeg det !!
På forhånd tak..:)
hvordan gør jeg det !!
På forhånd tak..:)
Svar #1
11. december 2004 af Sheph (Slettet)
Hvis du har dine toppunkter (toppunkt) så er det meget let..
du har formlen:
x=(-b plusminus kvadratrod(b^2-4ac))/2a
Så indsætter du bare dine tal og regner den udfra det.
Du har at dit b=2 og dit C= -3 og dine/dit x er lig skæring på xaksen.. så har du pludselig en ligning med en ubekendt..
du har formlen:
x=(-b plusminus kvadratrod(b^2-4ac))/2a
Så indsætter du bare dine tal og regner den udfra det.
Du har at dit b=2 og dit C= -3 og dine/dit x er lig skæring på xaksen.. så har du pludselig en ligning med en ubekendt..
Svar #2
11. december 2004 af rvsj (Slettet)
At f(x) har toppunkt på x-aksen betyder at x har dobbeltrod, hvis man sætter det i relation til det man ved om determinanten for f(x) burde det være til at løse problemet.
Svar #3
11. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Hov du - ikke noget med determinanter - de hører til under vektorer i den lineære algebra. Du mener diskriminanten hørende til ligningen
ax^2 + 2x - 3 = 0
for a ikke-0.
Det er i øvrigt heller ikke x, som har dobbeltrod, men derimod funktionen
f(x) = ax^2 + 2x - 3, a ikke-0
der skal have dobbeltrod.
//Singularity
ax^2 + 2x - 3 = 0
for a ikke-0.
Det er i øvrigt heller ikke x, som har dobbeltrod, men derimod funktionen
f(x) = ax^2 + 2x - 3, a ikke-0
der skal have dobbeltrod.
//Singularity
Skriv et svar til: en lille opgave !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
