Matematik

gange over kors (ligning)

13. juni 2009 af richgirl (Slettet)

hej derude

jeg sidder lig og kigger på en nogle regneregler for ligninger:

a/b = c/d      ⇔         ad = bc

når man skal vise at dette er rigtigt, står der i min bog at man ganger med bd på begge sider:

a/b = c/d  ⇔   bd*a/b = bd*c/d    ⇔    bda/b = bdc/d     ⇔      ad = bc

det giver god mening, men hvorfor vælger man at gange med bd på begge sider???

tænker man på at give dem fælles nævner???


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. juni 2009 af klausop (Slettet)

Du må ikke bare gange noget på på en side og så ikke gøre det på den anden. Det er en ligning og derfor er du nødt til at gange på begge sider.


Svar #2
13. juni 2009 af richgirl (Slettet)

nej nej... det er jeg klar over... men spørgsmålet var bare om hvorfor man netop vælger bd

men har fundet ud af det nu;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Det gør man for at slippe af med nævnerne.

Nør man ganger med den ene nævner på begge sider, kan den forkortes ud på den ene side.

Når man ganger med den anden nævner kan den forkortes væk på den anden side.

Tilbage står så tællerne, der er blevet ganget med nævnerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af GBRG (Slettet)

.


Skriv et svar til: gange over kors (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.