Matematik

Hjælp til opgave!

14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

Den tilladte neddykningstid for en professionel dykker kan beskrives ved en model af
typen
f(x) = b * xa
hvor x er neddykningsdybden, målt i meter, og ( ) f x er den tilladte neddykningstid, målt
i minutter.
Hvis neddykningsdybden er 15 meter, er den tilladte neddykningstid 75 minutter.
Hver gang neddykningsdybden forøges med 20 %, aftager den tilladte neddykningstid
med 32 %.
a) Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af peter lind

Sæt oplysningen om de 15 m og 75 minutter ind i ligningen. Det giver en ligning. Beregn en anden neddykningstid og dybde. Sæt dette ind i din ligning. Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Beregn a vha formlen Fy = Fxa. Du får oplyst at Fx=1,20 0g Fy=0,68.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.