Matematik

hjælp til opgave

14. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Hej... Håber i kan hjælpe mig med denne opgave. 

f(x) = 2x^2 / x - 3

Beregn x -koordinaterne til de punkter på grafen for f hvor tangenten til kurven er parallel med linjen givet ved ligningen: 

y = - 1/2x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af peter lind

Tangenten har hældningen -½ så du skal løse ligningen f'(x)=-½


Svar #2
14. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

Ok.

Får jeg så facit efter at have løst den som 2. gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2009 af peter lind

Så vidt jeg kan se får du ikke en andengradsligning; men du har muligvis angivet funktionsudtrykket forkert. Det ser ikke rigtigt ud. Ellers er det facit du får ved at løse ligningen.


Svar #4
14. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Jeg får f´(x) til :  2x^2-12x / (x-3)^2  og så sætter jeg det = -1/2 

2x^2-12x / (x -3)^2 = -1/2 

så ganger jeg nævner på  begge sider, og nulstiller så jeg får 2. gradsligning. men jeg får et forkert facit.  

f(x) = 2x^2 / x - 3 . den er god nok. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

f'(x)=(2x2-12x) / (x -3)2 = -1/2

brug "solve" eller regn den som en almindelig 2.gradsligning.

2x2-12x = -1/2*(x2+9-6x)

2,5x2-15x+4,5 = 0

Løs denne ligning. Du kommer sikkert frem til en forkert 2.gradsligning, så prøv at se om du har regnet forkert, hvis du ikke får denne ligning.


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.