Matematik

Forstår intet! - hjælp!

14. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hej.

Vil I ikke nok forklare i et meget letforståeligt sprog hvad nedenstående matematiske forklaring betyder:

"Hvis n er et helt positivt tal, er den n-te rod af et positivt tal, det positive tal der opløftet til n-te giver tallet, og den n-te rod af nul er nul, dvs. (n√a)n = a, hvor er den positive løsning til ligningen xn = a hvor a er et positivt tal.
Hvis n er et ulige helt positivt tal, er den n-te rod af et negativt tal det tal der opløftet til n-te giver tallet. Herved bliver roden så et negativt tal. "

 

Jeg beder jer næsten knælende af desperation!!

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af kagemonster (Slettet)

Det betyder jo ingenting. Sagt på en anden måde står der at 5+3-3=5

Hvilken sammenhæng er det taget ud af?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af mathon

n√(a) , a<0 ^ n hel og ulige

n√(-|a|) = n√((-1)n*|a|) = n√((-1)n) * n√(|a|) = -n√(|a|)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af mathon

eks.

3√(-64) = -3√(64) = -4


Svar #4
15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Jeg forstår stadig intet!! Beklager ... Det er taget ud af en sammenhæng om potens og rod! Please help me! Jeg fatter det simpelthen ikke ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af sdeptl11 (Slettet)

En potens er en talstørrelse der er skrevet på formen a^n, hvor a kaldes roden og n eksponenten.

"Hvis eksponenten er et helt positivt tal, er den eksponen'te rod af et positivt tal, det positive tal der opløftet til eksponen'te giver tallet, og den eksponen'te rod af nul er nul, dvs. (n√a)n = a, hvor er den positive løsning til ligningen xn = a hvor roden er et positivt tal.
Hvis eksponenten er et ulige helt positivt tal, er den eksponen'te rod af et negativt tal det tal der opløftet til eksponen'te giver tallet. Herved bliver roden så et negativt tal. "

Ved ikke om det hjalp, men håber du kunne bruge det!? ;D


Skriv et svar til: Forstår intet! - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.