Matematik

Hjælp til opgave

15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 f(x) = e^4x - e       ,          g(x) = √x

Beregn skæringspunkter mellem koordinatakserne og grafen for f.

e^4*0 - e = 1-e.    = (0,1-e) som passer med facit, 

Jeg er i tvivl om hvad jeg skal nu. 

Skal jeg løse ligningen e^4x - e = √x.  hvis ja, hvordan løses denne??

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af peter lind

Den ligning kan kun løses numerisk. Brug et CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvor g kommer ind i billedet. Du har beregnet skæringspunktet mellem grafen for f og 2.-aksen ved at sætte x = 0. Det er helt ok. For at bestemme grafens skæringspunkt med 1.-aksen skal du sætte f(x) = 0, dvs., at du skal løse ligningen e4x - e = 0 (e = e1).


Svar #3
15. juni 2009 af SØREN_RYGE (Slettet)

 Mange tak for hjælpen... Jeg er stødt på problemer endnu engang :D

En linje er givet ved: 

l: -ax+2y+8=0

1. Bestem a så grafen for l indeholder punktet (2,5)

2. Bestem a så hældningskoefficienten for l er 2.

Jeg har løst 1. hvor a = 9.

Jeg har problemer med 2. del.

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af peter lind

Omskriv ligninge til y=½ax+4 . Hældningskoefficienten er altså ½a


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.